15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ludo testo je poslednji hit srpskih domaćica: Evo kako se pravi i zašto g...

Foto:Pexels

Ludo testo je poslednji hit srpskih domaćica: Evo kako se pravi i zašto ga toliko vole!

Aska logo
Aska
15. januar 2024. 15:08
Domaćice pronalaze razne načine da olakšaju svakodnevne poslove u kuhinji, ali i da pripreme ukusna jela za svoje ukućane. Popularnost "ludog testa" leži u tome što može spasiti dan ili čak čitavu nedelju, jer se može koristiti tokom pet ili šest dana.
PODELI
F
T
G
P

Testo se vrlo jednostavno priprema. Pripremi se danas, stavi u kesu i čuva u frižideru, a zatim se tokom cele naredne nedelje koristi za pravljenje različitih peciva prema želji, kao što su kiflice, pogačice, hlepčići, mekike za doručak, kroasani, kajzerice ili čak testo za picu.

Sastojci:

  •  500 ml toplog mleka
  • 30 g svežeg ili 12 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika brašna
  • 400 ml jogurta
  • 2 žumanca
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kg i 300 g brašna

Priprema:

U posudu izmrvite kvasac, dodajte šećer, malo brašna, pa prelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.

Brašno pomešajte sa solju, pa sipajte razmućena žumanca, jogurt, ulje i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo, treba da bude malo lepljivo.

Ukoliko želite nešto odmah da napravite ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta.

A ukoliko želite da ga odložite u frižider testo oblikujte u loptu, premažite sa svih strana uljem, takođe premažite i najlon kesu, pa ga stavite u frižider, najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Potom uzimajte koliko vam je potrebno.

PROČITAJTE JOŠ:

Recept: Zdrav hleb od tri vrste brašna koji krcka pod zubima i može da se jede nekoliko dana
Evo zašto bi trebalo jesti PIHTIJE! Ili ih baš volite ili ne možete da ih smislite, ali dobre su za vas!
Konkurencija je teška, ali ovu tortu svako voli: Recept za savršenu puslicu!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
ludo testo, peciva, Recept, testo

Izvor:24sedam

Meg Rajan se pojavila u javnosti i podelila mišljenja: Šta vi mislite o njenom licu?
Strelac najzad završava težak sukob, Lav će naučiti važnu lekciju
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube