Evo recepta za čorbasti pasulj sa kolenicom:
Sastojci:
- 500 g belog pasulja
- 1 kolenica (oko 800 g)
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 šargarepe, iseckane na kolutove
- 2 krompira, iseckana na kockice
- 2 paradajza, oljuštena i iseckana
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 lovorova lista
- 1 kašika suvog začina (po želji)
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- Voda
Uputstvo:
- Stavite beli pasulj u veću posudu, dodajte vodu i ostavite ga da se natapa preko noći.
- Sutradan, ocedite pasulj i stavite ga u veliki lonac sa svežom vodom. Dodajte kolenicu i stavite na šporet da se kuva.
- Na srednje jakoj vatri, kuvajte pasulj i kolenicu dok ne proključa. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuva još oko 30 minuta.
- U međuvremenu, u drugoj šerpi propržite crni luk na ulju dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, krompir, paradajz i beli luk, pa dinstajte još nekoliko minuta.
- Dodajte povrće u lonac sa pasuljem i kolenicom. Dodajte lovorov list, suvi začin, so i biber po ukusu. Kuvajte sve zajedno još oko 30-40 minuta, ili dok pasulj i meso ne postanu mekani.
- Po potrebi dodajte vodu tokom kuvanja, kako biste održali željenu konzistenciju čorbe.
- Kada je pasulj gotov poslužitega toplog. Po želji, možete dodati sveži peršun ili seckani vlašac kao deo dekoracije i dodatnog ukusa.
PROČITAJTE JOŠ:
Gospodin pasulj! Uz ovu caku ćete spremiti omiljeno srpsko jelo sa preukusnim mesom i svi će vas pitati za recept
Oni su vaši saveznici kada probava zakaže: Tri laka napitka za prvu pomoć!
Srpsko tradicionalno jelo se našlo na listi najboljih na svetu – svetski kuvari ga stavili na visokoj poziciji
Uspešno ste se prijavili