15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Neka zamiriše kuća! Spremite pasulj sa kolenicom, obradujte organizam

Foto:Pexels

Neka zamiriše kuća! Spremite pasulj sa kolenicom, obradujte organizam

Aska logo
Aska
11. januar 2024. 14:23
Verujemo da pečenje ne možete ni da gledate više, ruska salata vam se smučila, o predjelu da ne govorimo. Vreme je da se nešto zahvati kašikom!
PODELI
F
T
G
P

Evo recepta za čorbasti pasulj sa kolenicom:

Sastojci:

  • 500 g belog pasulja
  • 1 kolenica (oko 800 g)
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutove
  • 2 krompira, iseckana na kockice
  • 2 paradajza, oljuštena i iseckana
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika suvog začina (po želji)
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • Voda

Uputstvo:

  1. Stavite beli pasulj u veću posudu, dodajte vodu i ostavite ga da se natapa preko noći.
  2. Sutradan, ocedite pasulj i stavite ga u veliki lonac sa svežom vodom. Dodajte kolenicu i stavite na šporet da se kuva.
  3. Na srednje jakoj vatri, kuvajte pasulj i kolenicu dok ne proključa. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuva još oko 30 minuta.
  4. U međuvremenu, u drugoj šerpi propržite crni luk na ulju dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, krompir, paradajz i beli luk, pa dinstajte još nekoliko minuta.
  5. Dodajte povrće u lonac sa pasuljem i kolenicom. Dodajte lovorov list, suvi začin, so i biber po ukusu. Kuvajte sve zajedno još oko 30-40 minuta, ili dok pasulj i meso ne postanu mekani.
  6. Po potrebi dodajte vodu tokom kuvanja, kako biste održali željenu konzistenciju čorbe.
  7. Kada je pasulj gotov poslužitega toplog. Po želji, možete dodati sveži peršun ili seckani vlašac kao deo dekoracije i dodatnog ukusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Gospodin pasulj! Uz ovu caku ćete spremiti omiljeno srpsko jelo sa preukusnim mesom i svi će vas pitati za recept
Oni su vaši saveznici kada probava zakaže: Tri laka napitka za prvu pomoć!
Srpsko tradicionalno jelo se našlo na listi najboljih na svetu – svetski kuvari ga stavili na visokoj poziciji

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
kuvano, Pasulj, pasulj sa kolenicom, Ručak
Zanimljivo istraživanje: Dame koje su u vezi sa mlađima su srećnije od žena koje su sa vršnjacima
Bik pokušava da odgonetne šta ga koči iz prošlosti, Vaga mora brzo da razmišlja i dela
11. jul 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Bikovima potencijal za priliv novca, Vagama dobar dan za ljubav

8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

11. jul 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Bikovima potencijal za priliv novca, Vagama dobar dan za ljubav
8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube