15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Nemate vremena za komplikovano kuvanje? Spremite sjajan brzi pikantni papri...

Foto:Pexels

Nemate vremena za komplikovano kuvanje? Spremite sjajan brzi pikantni paprikaš sa piletinom!

Aska logo
Aska
26. decembar 2023. 16:16
Ukoliko nemate vremena za sate i sate uz špoter, ovo je idealan recept za vas!
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 500 g pilećih fileta, isečenih na kockice
  • 2 veće crvene paprike, iseckane
  • 1 veza crnog luka, sitno iseckanog
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutove
  • 2 krompira, iseckana na kockice
  • 2 paradajza, iseckana na kockice (ili 400 g pasiranog paradajza)
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica slatke crvene paprike
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 l pilećeg bujona

Uputstvo:

  1. Na srednje jakoj vatri, u velikom loncu, zagrejte ulje. Dodajte crni luk i propržite ga dok ne postane staklast.
  2. Dodajte pileće komade u lonac i pržite ih dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju.
  3. Dodajte beli luk, crvenu papriku, šargarepu i krompir. Nastavite prženje nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte paradajz (ili pasirani paradajz), lovorov list, slatku crvenu papriku, so i biber po ukusu. Promešajte sve sastojke.
  5. Sipajte pileći bujon preko smese i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu, pokrijte lonac i ostavite da se kuva 20-30 minuta, povremeno mešajući.
  6. Proverite ukus i prilagodite začine prema potrebi. Ako želite gušći sos, kuvajte još nekoliko minuta.
  7. Poslužite paprikaš topao, po mogućstvu sa svežim hlebom ili kuvanim pirinčem.

Uživajte u vašem ukusnom paprikašu sa piletinom!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
paprikaš, Piletina, Recept
Da li biste i vi voleli da dobijete ono što je Viktorija Bekam poklonila Dejvidu?
Rak osetljiv i konfliktan, Blizancima cveta karijera na čudan način
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube