Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja jabukovog soka (bez šećera)
- 1 šolja suvog voća po izboru (suve šljive, suve smokve, grožđice, suve brusnice, naseckane suve kajsije)
- 1/2 šolje orašastih plodova po izboru (bademi, orasi, lešnici), sitno naseckani
- 1 kašičica cimeta
- Prstohvat soli
- Prašak za šećerenje (opciono, za posipanje)
Priprema:
Umutiti ulje i šećer u posudi dok ne postane glatko.
Dodati jabukov sok i dobro promešati.
U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet i so.
Dodati suvo voće i orašaste plodove u suve sastojke i promešati.
Dodati suve sastojke u mokre sastojke i mešati dok se ne sjedini.
Sipati smesu u podmazanu tiganj za pečenje.
Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Posuti praškom za šećerenje po želji.
Ohladiti pre sečenja.
Ovaj posni voćni kolač je bogat ukusom i sočan. Možete eksperimentisati sa suvim voćem i orašastim plodovima prema vašem ukusu. Uživajte!
PROČITAJTE JOŠ:
Tijanin rižoto na vodi sa dimljenim tofu sirom i vrganjima je pravi specijalitet za dane posta
Za sve vas koji ne volite ribu: Tri ukusna posna jela bez morskih plodova!
Nit se peče, nit se kuva: Posna Markiza torta će vas osvojiti na prvi zalogaj
Uspešno ste se prijavili