15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » RECEPT: Najlepša praznična prasetina okupana u pivu iz Žikine rerne i ku...

Foto:Pixabay

RECEPT: Najlepša praznična prasetina okupana u pivu iz Žikine rerne i kuhinje

Aska logo
Aska
11. decembar 2023. 15:28
Praznici nam stižu, a ukoliko ne znate šta da spremite za prijatelje i porodicu, evo idealnog rešenja od našeg prijatelja Žike
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 2 do 3 kilograma praseće plećke ili vrata
  • kilogram krompira
  • limenka piva
  • 2 glavice belog luka
  • suvi začin
  • bosiljak
  • ruzmarin
  • so
  • biber
Foto: Pixabay

Priprema:

Svežu plećku ili vrat, šta više preferirate, dobro usoliti, pouljiti, špikovati (beli luk ubaciti u meso) pa zaciniti sa svim suvim zacinima koje imate i koji su vam po volji. Meso ubaciti u namašćen pekač, pekač zatvoriti i ubaciti u rernu na najjače. Kad se rerna ugreje, ostaviti tako jos 15 min, pa smanjiti na 180 stepeni.

Oljuštiti i iseći krompir, pa začiniti po ukusu.

Nakon sat i po meso izvaditi iz rerne i okupati sa pivom, pa vratiti nazad. Za pola sata ubaciti krompir.

U zavisnosti od toga koliko mesa se peče, jelo je gotovo za 2 do 3 sata, znači sat vremena po kilogramu mesa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tijanin rižoto na vodi sa dimljenim tofu sirom i vrganjima je pravi specijalitet za dane posta
Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!
Nauka je rekla svoje! Testenina najbolja hrana za podizanje raspoloženja!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Pečenje, plećka, prasetina, rerna, Vrat
Vođenje ljubavi čim se probudite ujutru je baš dobro za vas, i nauka se slaže!
Devica briljira na poslovnom planu, Ribe najzad zadovoljne
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube