15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » RECEPT: Najlepša praznična prasetina okupana u pivu iz Žikine rerne i ku...

Foto:Pixabay

RECEPT: Najlepša praznična prasetina okupana u pivu iz Žikine rerne i kuhinje

Aska logo
Aska
11. decembar 2023. 15:28
Praznici nam stižu, a ukoliko ne znate šta da spremite za prijatelje i porodicu, evo idealnog rešenja od našeg prijatelja Žike
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 2 do 3 kilograma praseće plećke ili vrata
  • kilogram krompira
  • limenka piva
  • 2 glavice belog luka
  • suvi začin
  • bosiljak
  • ruzmarin
  • so
  • biber
Foto: Pixabay

Priprema:

Svežu plećku ili vrat, šta više preferirate, dobro usoliti, pouljiti, špikovati (beli luk ubaciti u meso) pa zaciniti sa svim suvim zacinima koje imate i koji su vam po volji. Meso ubaciti u namašćen pekač, pekač zatvoriti i ubaciti u rernu na najjače. Kad se rerna ugreje, ostaviti tako jos 15 min, pa smanjiti na 180 stepeni.

Oljuštiti i iseći krompir, pa začiniti po ukusu.

Nakon sat i po meso izvaditi iz rerne i okupati sa pivom, pa vratiti nazad. Za pola sata ubaciti krompir.

U zavisnosti od toga koliko mesa se peče, jelo je gotovo za 2 do 3 sata, znači sat vremena po kilogramu mesa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tijanin rižoto na vodi sa dimljenim tofu sirom i vrganjima je pravi specijalitet za dane posta
Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!
Nauka je rekla svoje! Testenina najbolja hrana za podizanje raspoloženja!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Pečenje, plećka, prasetina, rerna, Vrat
Vođenje ljubavi čim se probudite ujutru je baš dobro za vas, i nauka se slaže!
Devica briljira na poslovnom planu, Ribe najzad zadovoljne
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube