15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!

Foto:YouTube/Serbka Gotuje

Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!

Aska logo
Aska
6. decembar 2023. 14:07
Ne smemo da garantujemo da će vam se više svideti od sarme sa mlevenim mesom, ali može lagano da joj izađe na crtu!
PODELI
F
T
G
P

Ma, samo probajte ovu sarmu i javite nam ukuse! Bolja je od svake posne sarme i varijacije na temu.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 šolja sojinih ljuspica
  • 1 šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 2 kašičice paradajz pirea
  • So, biber, suvi začin po ukusu
  • 2 lista lovora
  • Voda
  • Ulje

Priprema:

Kiseli kupus očistite od spoljnih listova i odvojite listove. Ako su listovi preveliki, možete ih iseći na manje komade.

Sojine ljuspice prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Zatim ih procedite.

U veću posudu stavite sojine ljuspice i prelijte ih toplom vodom. Ostavite da odstoje dok pripremate ostale sastojke.

U drugoj posudi propržite sitno seckani crni luk na malo ulja dok ne postane staklast.

Dodajte opran pirinač, sitno naseckane šargarepe, krompir isečen na kolutove, paradajz isečen na kolutove, paradajz pire, so, biber, suvi začin po ukusu i 2 lista lovora. Sve dobro promešajte.

Dodajte sojine ljuspice i kuvajte sve zajedno nekoliko minuta.

Uzimajte po jedan list kiselog kupusa, stavite malo fila na sredinu, uvijte sa strane i zavijte u sarmu.

Slažite sarmu u veći lonac, dodajte vode da prekrije sarmu, stavite malo soli i kuvajte dok pirinač ne omekša.

Poslužite sarmu toplo, po mogućstvu sa nekim posnim prelivom po želji.

Ovaj recept za posnu sarmu sa sojinim ljuspicama je samo jedan od načina pripreme. Možete eksperimentisati sa začinima i povrćem prema svom ukusu. Uživajte u pripremi!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
posna sarma, soja, sojine ljuspice
Divne vesti iz glumčevog doma: Miodrag Radonjić čeka drugo dete
Zašto smo toliko gladni tokom zime i kako da redukujemo to?
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube