15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!

Foto:YouTube/Serbka Gotuje

Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!

Aska logo
Aska
6. decembar 2023. 14:07
Ne smemo da garantujemo da će vam se više svideti od sarme sa mlevenim mesom, ali može lagano da joj izađe na crtu!
PODELI
F
T
G
P

Ma, samo probajte ovu sarmu i javite nam ukuse! Bolja je od svake posne sarme i varijacije na temu.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 šolja sojinih ljuspica
  • 1 šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 2 kašičice paradajz pirea
  • So, biber, suvi začin po ukusu
  • 2 lista lovora
  • Voda
  • Ulje

Priprema:

Kiseli kupus očistite od spoljnih listova i odvojite listove. Ako su listovi preveliki, možete ih iseći na manje komade.

Sojine ljuspice prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Zatim ih procedite.

U veću posudu stavite sojine ljuspice i prelijte ih toplom vodom. Ostavite da odstoje dok pripremate ostale sastojke.

U drugoj posudi propržite sitno seckani crni luk na malo ulja dok ne postane staklast.

Dodajte opran pirinač, sitno naseckane šargarepe, krompir isečen na kolutove, paradajz isečen na kolutove, paradajz pire, so, biber, suvi začin po ukusu i 2 lista lovora. Sve dobro promešajte.

Dodajte sojine ljuspice i kuvajte sve zajedno nekoliko minuta.

Uzimajte po jedan list kiselog kupusa, stavite malo fila na sredinu, uvijte sa strane i zavijte u sarmu.

Slažite sarmu u veći lonac, dodajte vode da prekrije sarmu, stavite malo soli i kuvajte dok pirinač ne omekša.

Poslužite sarmu toplo, po mogućstvu sa nekim posnim prelivom po želji.

Ovaj recept za posnu sarmu sa sojinim ljuspicama je samo jedan od načina pripreme. Možete eksperimentisati sa začinima i povrćem prema svom ukusu. Uživajte u pripremi!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
posna sarma, soja, sojine ljuspice
Divne vesti iz glumčevog doma: Miodrag Radonjić čeka drugo dete
Zašto smo toliko gladni tokom zime i kako da redukujemo to?
1. jul 2025.Anđela Stojković

10 letnjih rituala za buđenje ženske energije

1. jul 2025.portal_admin

Žene tvrde da ovaj začin prirodno briše bore sa lica

1. jul 2025.portal_admin

Da li papire za razvod lakše podnose žene ili muškarci – istraživači dali odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

1. jul 2025.Anđela Stojković
10 letnjih rituala za buđenje ženske energije
1. jul 2025.portal_admin
Žene tvrde da ovaj začin prirodno briše bore sa lica
1. jul 2025.portal_admin
Da li papire za razvod lakše podnose žene ili muškarci – istraživači dali odgovor
1. jul 2025.portal_admin
Iza glamura i aplauza krila se tuga Žiže Stojanović
1. jul 2025.portal_admin
Veliki horoskop za jul: Vreme snažne energije promena, ali i prilike za emocionalni rast

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube