Paradajz je omiljen i jede se cele sezone, a kada se zapeče u rerni, opet ima neki poseban ukus. Mi vam danas donosimo recept za posno jelo koje može da se koristi kao prilog ili užina, a toliko je ukusno da ćete ga voleti i kada prođe post.

Sastojci:
- 6-8 paradajza
- 4 čena belog luka (sitno iseckana)
- Sveži bosiljak (oko 1/2 šolje iseckanog)
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ugrejte rernu na 200 stepeni.
Operite paradajze i iseckajte ih na polovine.
Uklonite semenke iz paradajza, ako želite manje tečan sos.
Poređajte paradajze na pleh obložen papirom za pečenje.
Pomešajte iseckani beli luk i bosiljak, pa ravnomerno rasporedite preko paradajza.
Pokapajte sve sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok paradajz ne postane mekan i blago karamelizovan.
Poslužite toplo kao glavno jelo ili kao prilog uz testeninu, pirinač ili neki drugi prilog po želji.
PROČITAJTE JOŠ:
Još niste savladali savijanje sarme? Nema problema, evo recepta za SLAGANU SARMU
Ishrana Lepe Brene uključuje jednu namirnicu koja se retko jede u Srbiji, a izuzetno je zdrava!
Recept: Riblja čorba – idealno toplo jelo za ove dane na svakoj trpezi
Uspešno ste se prijavili