15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ovako spremljen paradajz ćete voleti i kad prođe post: Zapečen u rerni s...

Foto:Pexels

Ovako spremljen paradajz ćete voleti i kad prođe post: Zapečen u rerni sa bosiljkom i belim lukom

Aska logo
Aska
2. decembar 2023. 07:49
Može da se koristi kao odličan prilog uz pastu ili bilo koje meso, ne samo ribu
PODELI
F
T
G
P

Paradajz je omiljen i jede se cele sezone, a kada se zapeče u rerni, opet ima neki poseban ukus. Mi vam danas donosimo recept za posno jelo koje može da se koristi kao prilog ili užina, a toliko je ukusno da ćete ga voleti i kada prođe post.

Foto: Pexels

Sastojci:

  • 6-8 paradajza
  • 4 čena belog luka (sitno iseckana)
  • Sveži bosiljak (oko 1/2 šolje iseckanog)
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ugrejte rernu na 200 stepeni.

Operite paradajze i iseckajte ih na polovine.

Uklonite semenke iz paradajza, ako želite manje tečan sos.

Poređajte paradajze na pleh obložen papirom za pečenje.

Pomešajte iseckani beli luk i bosiljak, pa ravnomerno rasporedite preko paradajza.

Pokapajte sve sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok paradajz ne postane mekan i blago karamelizovan.

Poslužite toplo kao glavno jelo ili kao prilog uz testeninu, pirinač ili neki drugi prilog po želji.

PROČITAJTE JOŠ:

Još niste savladali savijanje sarme? Nema problema, evo recepta za SLAGANU SARMU
Ishrana Lepe Brene uključuje jednu namirnicu koja se retko jede u Srbiji, a izuzetno je zdrava!
Recept: Riblja čorba – idealno toplo jelo za ove dane na svakoj trpezi

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Beli luk, boswiljak, Paradajz, Recept, rerna
Device, naučite da budete malo nezavisne! Blizanci zapostavljaju partnera
Ako putujete za vikend, OBAVEZNO proverite da li ste isključili ovaj aparat!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube