Ukoliko vam pravljenje tih savršenih savijutaka od sarme stvara baš veliki problem, odaberite lakši način, slagajte ih.
Pratite recept ispod.

SASTOJCI:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 750 g mlevenog mesa
- 120 g pirinča
- 2 glavice crnog luka
- so, biber, aleva paprika
- 100 g slanine ili 200 g suvog mesa ( po želji)
PRIPREMA:
Odvojite listove vašeg kiselog kupusa, isecite im koren i ako je suviše slan i kiseo isperite ga u hladnoj vodi. U drugoj posudi izdinstajte dve glavice sitno seckanog crnog luka, dodajte mleveno meso i opran pirinač. Sve dinstajte desetak minuta.
Vatrostalnu posudu ili dublju đuvečaru podmažite, obložite listovima kiselog kupusa, pa postupak ponovite sa još jednim slojem kupusa. Na polovinu svakog lista sipajte fil od mlevenog mesa, pa preklopite drugom polovinom, a postupak ponovite. Ponovo stavite sloj kupusa, pa ponovite prethodni postupak i tako dok ne potrošite kompletan fil.
Nakon što ste umotali i poslednji sloj slagane sarme, pokrijte je listovima kiselog kupusa. Napravite zapršku tako što ćete blago ispržiti dve kašike brašna na ulju, dodajte kašičicu aleve parike i prelijte sarmu. Da bi sarma bolje upila zapršku možete koristiti mali trik tako što ćete u zapršku dodati oko pola litre tople vode (zavisi koliko imate sarme) i preliti sarmu. Stavite je u rernu da se krčka na 180 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ:
Recept: Riblja čorba – idealno toplo jelo za ove dane na svakoj trpezi
Probajte BELO kuvano vino, blaže je od crnog i osvaja na prvi gutljaj!
Prste da poližeš: Pet soseva za testeninu koje ćete obožavati!
Uspešno ste se prijavili
Izvor:srecna.republika.rs