Zamrzavanje narezanih jabuka je jednostavan proces koji čuva njihovu svežinu i nutritivne vrednosti. Evo koraka kako to možete postići:
- Pripremite pleh sa papirom za pečenje kako biste sprečili da se komadi jabuka međusobno dodiruju.
- Narežite jabuke ili ih izrežite na kriške, raspoređujući ih na pripremljenom plehu s razmakom.
- Postavite zamrzivač na najvišu temperaturu kako biste brže zamrznuli voće i sačuvali manje kristale leda i više nutritivnih prednosti.
- Stavite pleh s jabukama u zamrzivač na nekoliko sati ili dok se potpuno ne zamrznu.
- Nakon zamrzavanja, premestite ih u posudu ili vreću za zamrzavanje.
- Zamrznuto voće se može čuvati od 3 do 6 meseci u zamrzivaču. Ako se čuva duže, može izgubiti malo ukusa ili tekstura može biti promenjena.

Ako želite zamrznuti jabuke posebno za kuvanje, evo kako to možete postići:
- Ogulite i narežite jabuke na kockice debljine oko pola centimetra.
- Poprskajte ih sokom od pola limuna kako biste sačuvali svetlu boju i dodali osvežavajući ukus.
- Pomešajte kriške zajedno, a zatim ih stavite u zamrzivač dok ne postanu čvrste.
- Prebacite ih u vreću za hranu radi daljnjeg čuvanja.
- Kada poželite da ih skuvate, zagrejte rernu na 190°C, stavite zamrznute jabuke u posudu za pečenje i pecite dok ne omekšaju.
- Dodajte šećer, začine i preliv za mrvice prema receptu.
Ovaj postupak takođe omogućava dugotrajno čuvanje zamrznutih jabuka, čak do 6 meseci u zamrzivaču.
Što se tiče pitanja možete li zamrznuti kuvane jabuke, odgovor je potvrdan. Kada skuvate cele jabuke, možete ih zamrznuti i ostaviti da se odmrznu pre nego što ih upotrebite u receptu.
PROČITAJTE JOŠ:
Nutricionisti su presudili: Da li jabuke stvarno pomažu pri gubitku kilograma?
Možda niste čuli za ovu kombinaciju ali je „prste da poližeš“: Napravite potaž od celera, jabuke i lešnika
Sočne i ukusne jabuke: Voće koje vas štiti
Uspešno ste se prijavili
Izvor:BBC