15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Najzad je pravo vreme za PODVARAK! Kralj zimske hrane se vraća u velikom s...

Foto:YouTube

Najzad je pravo vreme za PODVARAK! Kralj zimske hrane se vraća u velikom stilu

Aska logo
Aska
19. novembar 2023. 16:56
Najzad je zahladilo, a to znači da se otvaraju kace sa kileslim kupusom i da se sprema jedno od omiljenih srpskih jela - podvarak!
PODELI
F
T
G
P

Nema zime bez podvarka, a podvarka bez dobrog mesa i kiselog kupusa. Zato, hajde da ga pripremimo.

SASTOJCI:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 500 g svežeg mesa (svinjetina, junetina ili mešano)
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2 lovorova lista
  • So, biber, suvi začin po ukusu
  • 2-3 kašike masti ili ulja

PRIPREMA:

Kupus dobro operite i naseckajte na tanke trake. Ako je previše kiseo, možete ga oprati pod mlazom vode.

Meso operite, iseckajte na kocke i propržite na malo masti ili ulja u većem loncu dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

Dodajte sitno seckan crni luk i dinstajte dok luk ne postane staklast.

Dodajte kupus u lonac i promešajte sa mesom i lukom. Nastavite dinstanje još nekoliko minuta.

Sitno naseckajte šargarepu i krompir, pa ih dodajte u lonac. Promešajte sve sastojke.

Dolijte vodom toliko da prekrije sve sastojke u loncu.

Dodajte lovorov list, so, biber i suvi začin po ukusu.

Pokrijte lonac i kuvajte na srednje jakoj vatri dok povrće i meso ne omekšaju. Povremeno proveravajte da li je potrebno dodati malo vode.

Kada je jelo gotovo, poslužite ga toplo. Po želji, možete dodati malo kisele pavlake ili ajvara kao dodatak.

Uživajte u vašem domaćem podvarku!

PROČITAJTE JOŠ:

Kiseli kupus na malo drugačiji način: Pripremite musaku sa njim i obradujte vaša čula
Idealna namirnica za mnoge boljke: Jedite kiseli kupus i ne brinite se za zdravlje!
Idealan napitak za zimske dane: Isprobajte neki od neobičnih recepata za toplu čokoladu

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Kiseli kupus, podvarak
„Hvala što izgledaš kao jedna od nas“: Pamela Anderson nastavlja da se ne šminka, žene je slave
Ribe, čuvajte se, danas ste glavna tema tračeva!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube