Pravo je vreme da poradite na svom imunitetu, a verovatno vam već pomalo curni nos ili će uskoro. Predivna čorbica od povrća koja se zove Hipokratova čorbica, sprema se, kažu oko 2.500 godina.

Legenda kaže da je upravo Hipokrat osmislio sastojke koji kada se skuvaju zajedno jačaju imunitet i izbacuju toksine. Obiluje kalijumom, vitaminom C, selenom, likopenom, ne sadrži soli.
Pre nego što se bacimo na recept, važno je da napomenemo da se ova čorbica ne kuva u aluminijumskom loncu. Jedite jednu do dve porcije na dan. Čuvajte je u frižideru najduže 48 sati, a prd naredno sreviranje je nemojte podgrevati, nego je ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata.
Zato hajde odmah da skuvamo ovu čorbicu!
SASTOJCI:
- 1 srednji koren celera
- 1 srednji koren peršuna
- 2 srednje glavice crnog luka
- 1 veći praziluk
- 5 čenova belog luka
- malo peršunovog lista
- 600 g paradajza
- 400 g krompira
- Po želji: lovor, korijander, kapar, kim, komorač, muskatni orah, ruzmarin, šafran, žafija, majčina dušica
PRIPREMA:
Povrće dobro operite, isecite na kockice, stavite u veliki lonac (koji nije aluminijumski)i nalijte vode da ogrezne. Zagrejte do ključanja, pa kuvajte na tihoj vatri do dav sata, da omekša. Ne dolivajte vodu tokom kuvanja, a lonac držite poklopljen.
Pred sam kraj dodajte beli luk i začine, a gotovu čorbicu propasirajte po želji.
PROČITAJTE JOŠ:
Savet travara: Ojačajte imunitet, pijte čaj od ehinacee!
Mušmula – skrajnuta kraljica jeseni! Čuva imunitet i liniju, pokreće stomak
Naši nutricionisti objašnjavaju: Ova hrana je najbolja za jačanje imuniteta nakon preležane korone
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Blic kujna