Ovaj vikend je malo onako, spor i tmuran, pa se zagrejte uz neki lep kuvani obrok, a mi vam od srca preporučujemo kuvani grašak. Brzo, ukusno i pre svega zdravo.

Sastojci:
- 400 grama graška
- 2 bataka i 2 karabataka
- 1 veća glavica luka, iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 paradajz iseckan
- 1 paprika iseckana
- 2 šargarepe, iseckane na kolutove
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- Suvi začin po ukusu
Priprema:
Izdinstajte crni luk sa šargarepom na ulju, pa kad se lepo upirjani, dodajte paradajz i papriku i nastavite da dinstate dok se povrće lepo ne sjedini i pusti vodicu.
Ubacite batake i karabatake, dodajte minimalno vode i na blagoj vatri pržite. Sačekajte da kožica dobije zlatkastu boju, ubacite grašak i dodajte još malo vodite.
Smanjite vatru i polako distanjte, uz dodavanje začina kako volite. Vodica će ispariti, a povrće će odratiti sjedinjavanje umesto brašna.
Uživajte i prijatno!
PROČITAJTE JOŠ:
Kinoa salata koja je brza i ukusna, postaće vam najdraži obrok za tren
Približava se sezona slava, iznenadite svoje goste pravom ruskom salatom, koja se čak ni ne zove tako
Ovo je tajni sastojak za najukusniji krompir pire: Nikada ga više nećete spremati kao ranije
Uspešno ste se prijavili