Salata Olivije se tradicionalno služi u Rusiji tokom praznika i svetkovina. Pošto je jedna njena varijanta popularna u Srbiji, najviše tokom slava, na vašu trpezu iznesite pravu rusku, hoćemo reći, pravu Olivije salatu.

Sastojci:
- 4 srednja krompira
- 3 jajaeta
- 2 srednje šargarepe
- 150 g kuvane kuvane piletine ili šunke (po želji)
- 150 g kiselog krastavca
- 150 g kuvanog graška
- 1 glavica crvenog luka (po želji)
- 200 g majoneza
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun za dekoraciju
Uputstvo:
Skuvajte krompire, šargarepe i jaja dok ne postanu mekani, zatim ih ostavite da se ohlade.
Iseckajte sve sastojke na kockice. Piletinu ili šunku takođe naseckajte na kockice.
U velikoj činiji, kombinujte sve sastojke (krompir, šargarepu, jaja, piletinu ili šunku, kiseli krastavac, grašak i luk).
Dodajte majonez i pažljivo promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Po potrebi dodajte so i biber po ukusu.
Prebacite salatu u posudu za posluživanje i ravnomerno je rasporedite.
Ukrasite salatu svežim peršunom.
Ostavite salatu u frižideru da se ohladi pre serviranja.
PROČITAJTE JOŠ:
Saznajte pravi recept: Putinu će danas u Beogradu poslužiti rusku salatu, ali ne onu koju mi pravimo!
Rapsodija zelenila: Salata za prave hedoniste i ljubitelje povrća!
Kraljica praznične trpeze: Mimoza, brza i sočna salata za svačiji ukus!
Uspešno ste se prijavili