15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Izađite iz šablona, spremite ČORBU sa MLEVENIM MESOM!

Foto:Pixabay

Izađite iz šablona, spremite ČORBU sa MLEVENIM MESOM!

Aska logo
Aska
6. oktobar 2023. 12:40
Ovakva jela se retko pripremaju u Srbiji, pa zašto ne biste otišli korak dalje i poslužili baš ovu čorbu svojim prijateljima.
PODELI
F
T
G
P

Ovaj recept za čorbu sa mlevenom junetinom pun je povrća za zadovoljavajući, veoma jednostavan i ukusan obrok koji možete poslužiti bilo kad tokom godine. Poslužite sa krekerićima i komadima sira i zaljubite se na prvi zalogaj.

Foto: Pixabay

SASTOJCI:

  • kilogram mlevene junetine
  • 4 šargarepe, iseckane na kockice
  • 4 stabljike celera, iseckane
  • 1 crni luk, iseckan
  • 4 krompira, oljuštena i isečena na komade
  • 1 konzerva (15,25 unci) kukuruza, ocijeđena i isprana
  • 1 konzerva zelenog pasulja, oceđena i isprana
  • 1 konzerva graška, neocijeđena
  • 1 konzerva paradajz sosa
  • 1 konzerva celih paradajza, izgnječenih
  • mlevena paprika po ukusu
  • 1 lovorov list, ili više po ukusu
  • 1/8 kašičice majčine dušice u prahu
  • 1/4 šolje vode, po potrebi

PRIPREMA:

U šerpi srednje veličine, razlomite mlevenu junetinu na komade preko srednje-jake vatre; kuvajte i mešajte dok se junetina ne izmrvi i ravnomerno ne dobije smeđu boju, 7 do 10 minuta. Ocedite i bacite višak masnoće.

Dodajte šargarepe, celer i crni luk; kuvajte i mešajte dok povrće ne omekša, otprilike 5 minuta.

Ubacite krompire, kukuruz, pasulj, neoceđeni grašak, paradajz sos i izgnječene cele paradajze. Začinite paprikom, dodajte lovorov list i majčinu dušicu.

Dodajte 1/4 šolje vode ako je potrebno, dopunjujući po potrebi tokom kuvanja.

Sačekajte da proključa ; pokrijte je i kuvajte, povremeno mešajući, dok krompiri ne omekšaju, otprilike sat.

Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ:

Brzi i zdravi keksići bez jaja i brašna, a od samo DVA sastojka postaće redovni u vašoj ishrani
Malo na kašiku da se pojede: Spremite preukusni pileći paprikaš
Gospodin pasulj! Uz ovu caku ćete spremiti omiljeno srpsko jelo sa preukusnim mesom i svi će vas pitati za recept

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
čorba, junetina, Mleveno meso, Povrće

Izvor:Allrecipes.com

Lav apsolutno dominira, a Ovan ga prati! Škorpiju čeka strastven susret
Srbija prvi put uvrštena u HPV atlas, ministarka apeluje: Prevencija najvažnija, vakcinišite i dečake
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube