Osim što se brzo prave, izuzetno su zdravi. Nemaju dodatni šećer, brašno, veštačke sastojke. Možete ih jesti u svako doba dana i spremati po potrebi. Takođe možete da ih pripremite kada stignu nenajavljene goste, i poslužiti uz topli napitak. Uživajte u zdravoj i brzoj poslastici koja je idealna za svako doba godine.

Sastojci:
2 zrele banane
100 g ovsene kaše
Priprema:
Iseckajte banane, dodajte ovsene pahuljice. Mešajte smesu viljuškom dok ne postane jednolična. Kekse oblikovati po želji kašikom po papiru za pečenje. Pecite kekse u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene. Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta.
Po želji, biskvite pre pečenja možete posuti mlevenim lešnicima, bademima, susamom, suvim grožđem, a u smesu dodati cejlonski cimet i druge začine.Ako želite ovsene kekse koji će poslužiti kao dodatna energetska užina, možete dodati komadić crne čokolade i poprskati ih medom. Probajte svoje omiljene kombinacije dok ne dobijete savršen kolačić.
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Trpeza.rs