U kuhinji prvo nekoliko puta morate da omanete da biste naučili kako se neko jelo sprema.
U nastavku pročitajte nekoliko korisnih saveta za kuvanje koji će vam biti pomoći.

RIBA
- Da ulje prilikom prženja ne bi prskalo na sve strane, dodajte u njega malo brašna i soli
- Ukoliko ste ribu izvadili iz zamrzivača, ostavite je malo u melku da uništite neugodne mirise komore
- Zamrznutu rubu ne odmrzavajte skroz, nego je sprmajte poluodmrznutu
- Tiganj posle prženja ribe ćete očistiti od neugodnih mirisa ukoliko ga obrišete novinskim papirom

LUK
- Ublažite mladi luk tako što ćete ga ostaviti u hladnoj vodi sa dve tri kapi sirćeta
- Lakše ćete ga izdinstati ukoliko ga tokom prženja pospete sa malo šećera
- Ne ostavljajte luk dugo na vazduhu, što duže stoji, postaje teži za želudac

PILETINA
- Biće sočnija ukoliko se pre prženja premaže limunom ili blaho poprska limunovim sokom
- meso od starije kokoše će lakše biti skuvano ukoliko u vodu na početku pripreme dodate čašicu rakije

KROMPIR
- Pire krompir biće još ukusniji ukoliko mu se doda malo šećera.
- Kompir od kojeg pravite knedle ili pire neće imati grudvice ukoliko ga dok je još vruć propasirate kroz mašinu za mlevenje mesa ili kroz presu za krompir.
- Krompir salata je mnogo ukusnija ukoliko je, pored soli, bibera i ulja, začinite belim vinom umesto sirćetom. Salatu začiniti dok je krompir još topao.
- Kuvani krompir ne sme dugo da stoji, čak ni u frižideru, jer postaje otrovan, pošto se u njemu razvijaju štetne klice. Ono što preostane posle jela, bolje je baciti.
- Bareni krompir neće dobiti tamnosivu boju ako se iz metalnog suda odmah po završenom kuvanju preruči u drugi sud

SUPA
- Ukoliko je muta, postaće bistrija kad ulupate jedno belance i dodate u nju
- Zelen uvek dodajete na kraju, kada nestane pena, tada daje supi i čorbi pravi šmek
- Ako supu ostavljate za sledeći dan, iz nje izvadite crni i beli luk jer su odlični za razvoj bakterija
- Ukoliko ste presolili supu u nju dodajte dva do tri oljuštena krompira, oni će pokupiti višak soli
PROČITAJTE JOŠ:
Evo zašto ne treba čuvati hranu u aluminijumskoj foliji
Slavka nam je pokazala kako se pravi najlepše i najbrže slatko od smokvi
Čudno, ali radi: Odličan trik da vam ne pokipi jelo iz šerpe!
Uspešno ste se prijavili