Kocke za supu rešile su muke mnogim domaćicama, jer sve što treba uraditi jeste ubaciti ih u kipuću vodu dok kuvate čorbu ili supu.
Međutim, one se mogu koristiti za još nekoliko jela.

Savršene za meso!
Umesto dodatka jelima, izmrvite ili izrendajte kocke za supu i njome pospite povrće koje ćete peći u rerni. takođe, njome možete začiniti i mesa koja pržite ili pečete ili spremate na roštilju. Kažu da su sjajne za roštiljsko meso jer su jače od dodatka jelima, a opet nisu preslane.

Ukoliko dodate malo belog i crnog bibera, dobićete odličan začin za bifteke. Ukoliko pomešate sa suvim belim lukom, mirođijom i peršunom, meso od divljači će biti preukusno.
U kombinaciji sa kimom i alevom paprikom zadovoljiće i najzahtevnije gurmane, jer daju meksički jak šmek jelima.
Odlične za marinadu!
Piletinu možete da marinirate kada pomešate kocku za supu, naravno izmrvljenu, sa sokom od paradajza, malo balzamiko sirćeta i maslinovim uljem. Ako volite jače ukuse, crni biber ne izostavite.
Mlevene pileće kocke možete da pomešate i sa limunom, belim lukom i origanom za jednostavnu, elegantnu marinadu – savršeno se slaže sa jelima mediteranske kuhinje.

Rižoto ne može bez njih
Kada spremate kus kus ili rižoto, tokom dinstanja ubacite jednu kocku i imaće savršen ukus. Takođe, kada kuvate krompir, dodajte jednu i svi će vas pitati u čemu je tajna.
PROČITAJTE JOŠ:
Ukusna letnja večera: Piletina sa kukuruzom i paradajzom
Piletina prste da poližete! Probajte belo meso sa voćem
Zanimljive ideje za ukusne obroke: Sedam načina kako da spremite NUDLE
Uspešno ste se prijavili