Palačinke se toliko spremaju u svakom srpskom domu, da recepti za njih variraju od kuće do kuće.
I niko nema detaljan recept, nego se smesa pravi tako što po nahođenju određujete gustinu, pa kako ispadne. Ako ona prva palačinka bude loša, lako ćete dodati u smesu šta fali da druga bude idealna.

Cake za dobre palačinke su opšte poznate. Tako je jedna od omiljenih korišćenje kisele umesto obične vode, ili sipanje vrelog ulja iz tiganja direktno u smesu pre nego što ispečete prvu palačinku. Veliki je broj onih koji ubace i prašak za pecivo, ili navrh kašičice sodu bikarbonu.
Ali, iznenađenje stiže od profesionalnih kuvara. Na jednom kulinarskom forumu vrhunski majstori su podelili svoju tajnu.

U pitanju je pivo! Međutim, ako se uzme u obzir da pivo sadrži kvasac, logično je zašto se dodaje.
Plus, ovo piće stvara ugljen-dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, što čini da testo bude posebno vazdušasto i meko.
Možete dodati bilo koju vrsta piva, mada se uglavnom preporučuje svetlo pivo. Što se tiče količine, preporučeno je na jednu čašu mleda dodati jednu čašu piva.
Uživajte!
PROČITAJTE JOŠ:
Sve miriše na pečene paprike! Slavica zna tajnu pravog ajvara i sprema ga već 10 godina
Ovo su namirnice koje najbolje rahlađuju
7 domaćih sladoleda ukusnijih od bilo kojeg kupovnog – spremni za 20 minuta
Uspešno ste se prijavili