Papirni ubrusi su neizostavni deo svake kuhinje. Mnogostruko korisni, tu su uglavnom da saniraju štetu od prosute hrane i prolivene tečnosti. Međutim, mogu da se iskoriste i na drugi način. U frižideru će sprečiti brzo kvarljivu hranu, poput zeljastih namirnica, od propadanja.

Koliko god vremena i energije utrošili u ekonomisanje oko dužine trajanja nekih namirnica, kao što su voće i povrće, jednostavno ne možete da utičete na to. Da, frižider će im održati svežinu, ali mogu da prežive nekoliko dana, a hranu nikada ne bi trebalo bacati.
Trik sa papirnim ubrusima je koristan jer će produžiti životni vek spanaću, zelenoj salati, jagodama, grožđu, breskava, paradajzu…

Kako koristiti papirni ubrus u frižideru?
– Fioke u koje odlažete voće i povrće obložite sa nekoliko slojeva ubrusa, a on će pokupiti višak vlage i tečnosti koje ove namirnice ispuštaju.
– Ukoliko određeno voće držite u činijama ili staklenim posudama, i njih takođe obložite.
– U brzini, mnogi od nas po povratku iz marketa ili sa pijace, samo uguraju povrće u kesama u frižider. Ukoliko ubacite dva, tri sloja ubrusa, sprečićete stvaranje vlage i kondenza u kesi.
Važno je da ne zaboravite da uredno menjate ubruse i da ih menjate sa svakom novom turom voća i povrća.
PROČITAJTE JOŠ:
Jutro nakon provoda: Otvorite frižider i krenite u borbu protiv mamurluka!
Uspešno ste se prijavili