U toplim danima dobar obrok je brz obrok, a opet iz domaće kuhinje. Tikvice se brzo i lako pripremaju, a pred vama su tri proverena recepta za brzo, ukusno i lako jelo.
Brza pasta sa tikvicama i testeninom
– 500g integralne pene
– 2 mlade tikvice
– 40g parmezana
– kašikica origana
– ulje

Priprema:
Tikvice oprati i iseći na tanke tanke kolutove, koliko možete, a možete ih potom preseći i na pola. Zagrejte tiganj sa uljem i dodajte u njega tikvice. Posolite i dodajte origano. Smanjite vatru i mešajte ih varjačom kako bi se lepo ispekle.
Zatim dok se tikvice krčkaju skuvajte testeninu. Kada budu gotovi procedite ih i dodajte tikvicama.
Još malo ih mešajte na laganoj vatri, a potom dodajte parmezan i sve lepo sjedinite.
Čips od tikvica
– tri srednje tikvice
– maslinovo ulje
– so

Priprema:
Isecite tikvice tanko, posolite po ukusu i ostavite da se ocede. Za to vreme, zagrejte rernu na 250 stepeni. Oceđene tikvice položite na pek papir, smanjite rernu na 200 i pecite ih dok ne dobiju finu braon boju. Poslužite uz pavlaku.
Topli sendviči sa sirom i tikvicama
– Integralni hleb – 6 kriški tanko sečenih
– 200g pileće salame
– 300g svežeg slanog sitnog sira
– 1-2 kašike kisele pavlake
– 100g izrendanog tvrdog sira-kačkavalja
– 1 mala kašikica origana
– 1 mala mlada tikvica

Priprema:
Pileću šunkaricu naseći na sitne kocke, tikvice oprati i iseći na sitne krugove. U jedan sud pomešajte sitni sir, narendani tvrdi sir, origano i šunkaricu i kiselu pavlaku. Tepsiju za pečenje obložite pek papirom i poređajte tanke kriške hleba. Svaku krišku namažite ovim namazom od sira, ni malo, ni previše već toliko da prekrijete celu krišku hleba, a da vam sa nje ne pada nadev sa strana. Od gore stavite tanke kolute tikvica. Pecite-zapecite na 200C. Još vruće pospite sa još malo origana.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili