Marinada može čuda da učini kada je u pitanju meso koje stavljate na roštilj.
Ispobajte nekoliko naših recepata i budite sigurni da nećete pogrešiti i uživaćete u neverovatnom pikantnom ukusu.
Klasična marinada
Sastojci:
¼ šoljice soja sosa
3 kašičice meda meda
2 kašičice sirćeta
1 ½ kašičica belog luka u prahu
kašika ulja
2 naseckana mlada luka
kašičica mlevenog bibera
Priprema: 10 minuta
U velikoj činiji pomešajte soja sos, med, sirće, beli luk, ulje, mladi luk i crni biber. Ostavite meso četiri sata u frižideru.
Terijaki marinada
Sastojci:
½ šoljice soja sosa
¼ šolice smeđeg šećera
½ šoljice soka od narandže
beli luk
kašicica bibera
Priprema: 10 minuta
U maloj činiji pomešajte soja sos, smeđi šećer, beli luk i biber. Prelijte marinade preko mesa I ostavite što duže u frižideru.
Korejska marinada
Sastojci:
1 kašičica belog šećera
1 šolja soja sosa
1 šolja vode
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica limunovog soka
4 kašičice čilija
1 kašika majoneza
Priprema: 20 minuta
U šerpicu na ringli koja je pojačana na visoku temperaturu stavite šećer, soja sos, luk I pustite da se prokuvaju. Smanjite temperaturu i ostavite nekoliko minuta.
Neka se smesa malo ohladi pre nego što dodate sok od limuna, čili majonez. Umačite meso u smesu. Ostavite u frižideru što duže.
Meksička marinada
Sastojci:
1/3 šoljice jabukovog sirćeta
1/3 šoljice običnog sirćeta
1/3 šoljice maslinovog ulja
1/3 šoljice seckanog korijandera
6 glavica mlevenog belog luka
1 isceđena limeta
2 kašičice kumina
1 kačicica mlevenog bibera
1 kašičica soli
Priprema: 15 minuta
Dodajte sve sastojke činiju indobro izmešajte .Najbolje je da marinada odstoji jedan dan kako bi se svi ukusi pomešali.
Uspešno ste se prijavili