15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Kuvari su otkrili na koji način se kuvaju jaja tako da žumance uvek bude ...

Foto:Pixabay

Kuvari su otkrili na koji način se kuvaju jaja tako da žumance uvek bude mekano!

Aska logo
Aska
22. februar 2023. 12:00
Iskusni kuvari kažu da tek kada naučite da pripremate jaja možete da kažete da tek donekle vladate kulinarskom veštinom.
PODELI
F
T
G
P

Iako mnogima ova namirnica deluje kao veoma laka za kuvanje, zapravo postoje neki mali trikovi kojima se profesionalci služe a koji prave ogromnu razliku.

Pa tako, dovoljno je da samo nekoliko sekundi duže držite jaja u ključaloj vodi da žumance izgubi željenu „mekoću“. Problem ćete rešiti jednom zauvek ako pribegnete metodi kojom se služe kuvari – na vreme uklonite proključalu vodu. Žumance će svaki put biti nežno i polutečno.

Foto: Pixabay

Naravno, savet je da koristite domaća jaja. Stavite ih isključivo u hladnu vodu, pa na šporet. Pustite da proključa i odmah isključite ringlu. Nemojte još uvek sklanjati šerpu sa šporeta. Ostavite je da odstoji tako još 10 minuta.

Posle 10 minuta, prospite vrelu vodu i sipajte hladnu. Držite jaja u njoj još minut, a zatim ih izvadite i uklnite ljusku. Na ovaj način će žumance biti savršene „mekoće“, odnosno niti previše tečno, niti previše tvrdo.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
kuvana jaja, kuvari, saveti, Žumance
Mnogima omražene, ali ove sezone NAJMODERNIJE CIPELE – Model koji je već preplavio butike
Jelena Rozga otkriva tajnu vitke linije – ovo je njen jelovnik
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube