15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Instagram je prepun recepata za italijanske KANELONE – Punjena testen...

Foto:Printskrin

Instagram je prepun recepata za italijanske KANELONE – Punjena testenina koja budi sva čula

Aska logo
Aska
8. februar 2023. 09:13
Kaneloni su jedan od najpoznatijih italijanskih recepata i ima mnogo varijanti spremanja.
PODELI
F
T
G
P

Postoje razne varijante punjenja, a mi vam predstavljamo recept za one sa mlevenim mesom.

Potrebno je:

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 2 crna luka
  • 200 gr parmezana
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • pola šolje belog vina
  • 300 ml vode
  • 400 ml soka od paradajza
  • supena kašika šećera
  • so po ukusu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Il Club delle Ricette (@ilclubdellericette)

Priprema:

Ulje zagrejati i na njemu propržiti crni luk. Dodati mleveno meso, so, biber, naliti vodom i ostaviti da se krčka na srednjoj vatri. Nakon što se sos zgusne, dodati vino, 100 g narendanog parmezana i pavlaku. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa vatre da se ohladi. Dobijenim sosom filovati kaneline. U posebnom sudu prokuvati sok od paradajza, sa vodom i šećerom. So dodati po ukusu. Crveni sos sipati u pleh, a zatim na njega naređati kaneline. Dodati ostatak narendanog sira, poklopiti i peći 25 minuta na 200 stepeni. Služiti toplo uz salatu po želji.

Ovo je još jedna verzija punjenja:

View this post on Instagram

A post shared by Pampered Chef® – Sarah (@sarah.bdk_)

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Italijanska hrana, kaneloni, Recept, Testenina
Dnevni horoskop danas predviđa baš lepe trenutke za pojedine znakove
Zaboravite na skupe kreme i tretmane: Ovo su vežbe za uklanjanje celulita koje možete da radite kod kuće
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube