Za ovaj recept vam nije potrebno mnogo vremena, a idealan je ukoliko želite da iznenadite goste nečim neobičnim.
Potrebno:
- 500 g suvih šljiva (može i drugo voće, po želji)
- 1 dl ruma
- 5 jaja
- 130 gr šećera
- kesica vanilin šećera
- 200 gr brašna
- 75 ml mleka
- 50 gr maslaca
- malo soli
Priprema:
Šljive prelijte rumom i ostavite pola sata da malo smekšaju, pa ih ocedite. Dobro umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilin-šećer, mleko i rastopljeni maslac, pa mešajte još nekoliko minuta. Dodajte prosejano brašno, kašiku po kašiku, pa dobro izmešajte.
Podmažite pleh veličine 26 x 20 cm, na dno stavite suve šljive, prelijte smesom i pecite na 180 stepeni 10 minuta, smanjite temperaturu na 170 stepeni i pecite još 35 minuta. Puding je pečen ako čačkalica kojom ga bocnete izađe čista iz testa.
Uspešno ste se prijavili