15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zapečeni puding – kolač kao iz svetskih restorana, brzo se sprema i...

Foto:Pixabay

Zapečeni puding – kolač kao iz svetskih restorana, brzo se sprema i još brže jede!

Aska logo
Aska
8. novembar 2022. 16:31
Puding je jedna od najbržih poslastica koje možete da spremite, ali ako ga zapečete onda ćete dobiti dezert kao iz restorana!
PODELI
F
T
G
P

Za ovaj recept vam nije potrebno mnogo vremena, a idealan je ukoliko želite da iznenadite goste nečim neobičnim.

Potrebno:

  • 500 g suvih šljiva (može i drugo voće, po želji)
  • 1 dl ruma
  • 5 jaja
  • 130 gr šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 200 gr brašna
  • 75 ml mleka
  • 50 gr maslaca
  • malo soli

Priprema:

View this post on Instagram

A post shared by 🍳🍨🥗FOOD COCCO🥞🥩🥤 (@coccohrkklove2)

Šljive prelijte rumom i ostavite pola sata da malo smekšaju, pa ih ocedite. Dobro umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilin-šećer, mleko i rastopljeni maslac, pa mešajte još nekoliko minuta. Dodajte prosejano brašno, kašiku po kašiku, pa dobro izmešajte.

Podmažite pleh veličine 26 x 20 cm, na dno stavite suve šljive, prelijte smesom i pecite na 180 stepeni 10 minuta, smanjite temperaturu na 170 stepeni i pecite još 35 minuta. Puding je pečen ako čačkalica kojom ga bocnete izađe čista iz testa.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Kolač, Recept, zapečeni puding
„Moja deca ne gledaju TV, voze bicikl i trče po travi“: Ana Ivanović o porodici i vaspitavanju naslednika
Jednostavna prehlada može da preraste u stanje opasno po život, ne zanemarujte ove simptome
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube