15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Baskijski čizkejk, najkremastiji desert ove vrste od samo nekoliko osnovni...

Foto:Pexels

Baskijski čizkejk, najkremastiji desert ove vrste od samo nekoliko osnovnih sastojaka

Aska logo
Aska
6. septembar 2021. 14:02
Od klasičnog čizkejka razlikuje se po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi, kojom se postiže naizgled zagorela korica…
PODELI
F
T
G
P

Baskijski čizkejk je 1990. osmislio kuhar Santjago River.

Izvorni recept sadrži samo pet sastojaka:

  • krem sir,
  • slatku pavlaku,
  • šećer,
  • jaja
  • brašno

Ovaj recept se ipak razlikuje malo od originala jer je dodata aroma vanile.

Sastojci

  • 300 g krem sira
  • 120 g šećera
  • 2 jaja
  • 20 g glatkog brašna
  • 200 ml slatke pavlake
  • 3 g vanile (mahuna, pasta ili aroma)
  • 2 g soli

Postupak

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, pa ga namastite maslacem.

U posudi mikserom izmešajte krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na laganoj brzini. Potom dodajte brašno, prstohvat soli i vanilu. Dodajte slatku pavlaku. Sve sastojke povežite mikserom.

Smesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite 55-60 minuta, odnosno dok površina čizkejka ne poprimi lepu zlatno-smeđu boju. Površina bi trebalo da bude tamna, a unutrašnjost mekana poput pudinga.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
baskijski čizkejk, čizkejk, Kolač, Recept
Za žene koje nemaju pravo u Srbiji zbog godina – Evo gde možete da uradite vantelesnu oplodnju ako ste stariji od 43 godine
Dnevni horoskop danas donosi nove ljubavne priče pojedinim znakovima
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube