15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Recept za italijanske domaće krofne – bombolone će postati vaš om...

Foto:Pixabay

Recept za italijanske domaće krofne – bombolone će postati vaš omiljeni desert

Aska logo
Aska
22. jul 2021. 08:50
Italijanske krofne često zovu "italijankama" i malo je reći da su ukusne.
PODELI
F
T
G
P

U odnosu na naše, pune su ukusnog nadeva bilo od čokolade, ili maskarpone, marmelade, pistaći krem ili ukusne poslastičarska krema sa malo limočela. Kad ih jednom probate, obožavaćete ih zauvek.

Ove krofne zovu se bombolone ili „bombe“. Italijani ih najčešće jedu za doručak, uz kapućino a svaka domaćica ima svoju tajnu za njihovu pravljenje. Preporuka je da se koristi brašn tipa 00, a najbolje bi bilo da ih pripremate uz strpljivo mućenje sastojaka za testo i to na što manjoj brzini.

View this post on Instagram

A post shared by LA SICILIA Bakery & Cafe (@lasiciliausa)

Prilikom prženja valjalo bi da ima što više ulja, prenosi portal Punkofer, a trudite se da se krofne ne dodiruju dok ih pržite. Krofne se potom hlade, valjaju u šečer u prahu a kada se prohlade dovoljno, pune se kremom.

Potrebno je:

  • 280 g oštrog brašna
  • 280 g glatkog brašna
  • 3 velika jaja
  • 90 g maslaca
  • 100 g šećera + šećer u prahu za posipanje
  • 120 ml tople vode
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 7 g kvasca
  • 1 prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • Poslastičarska krema, marmelada ili čokolada za nadev

Priprema:

Stavite brašno, šećer i kvasac u posudu pa promešajte. Po brašnu rasporedite kockice maslaca pa dodajte jaja i mlako mleka, vanilu i so. Na mikser stavite nastavak za testo pa mutite na maloj brzini 10 minuta. Testo bi trebalo da bude glatko, elastično i lagano lepljivo.

View this post on Instagram

A post shared by Leandro Matias (@matiasbakery)

Stavite testo na čistu radnu površinu, premesite ga dva do tri puta pa oblikujte u kuglu. Potom testo prebacite u nauljenu posudu pa pokrijte plastičnom folijom. Ostavite 2-3 sata ili dok se ne utrostruči. Kad se testo digne, prebacite ga na čistu radnu površinu tako da izbacite iz njega vazduh, a zatim ga nekoliko puta umesite u kuglu. Poravnajte testo rukama, a zatim razvijte u obliku pravougaonika debljine 1,5 cm.

Čašom izrežite okrugle krofne, prečnika ne većeg od 9 centimetara. Oblikovano testo stavite na dasku ili lim za pečenje obložen papirom za pečenje i labavo pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da se diže.

View this post on Instagram

A post shared by Markoxto (@markoxto)

Zagrijte ulje ili u dubokom tiganju ili adekvatnoj šerpi. Pržite ih u više tura, bez pretrpavanja lonca po 2 minute sa svake strane. Izvadite krofne i ocedite ih na kuhinjskom papiru oko 2 minute, a zatim ih uvaljajte u šećer. Ostavite da se ohlade pre punjenja. Malim nožem zarežite krofne pa služeći se poslastičarskom kesom ili špricom punite ih nadeom.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
bombolone, italija, Krofne, Recept
Mama Maja otkrila trikove za lakšu svakodnevicu sa decom, roditelji oduševljeni
Mirka Vasiljević i Vujadin Savić imaju srećne vesti – par uskoro pred matičarem
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube