Tvrdo kuvano jaje može da ostane sveže do 7 dana, ali kada ga oljuštite – ono će ostati sveže 5 dana.
Dakle, imate još vremena da uživate u ukusnim zalogajima, a mi vam predstavljamo nekoliko salata koje možete da napravite.
Pikantna salata od jaja i crvenog pasulja:
Potrebno je:
- 150 gr crvenog pasulja
- 200 gr testenine
- zelena paprika
- glavica crnog luka
- 2 jajeta
- 1/2 veze mirođije
- 2 kašike ulja
- 2 kašike balsamiko sirćeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Što sitnije iseckati luk u većoj posudi, promešati ga zajedno sa tunjevinom, iseckanim jajima i majonezom. U zavisnosti od ukusa dodati od pola do celog limuna, bar dve kesice senfa i malo bibera. U sve to dodati skuvanu, ali ne prekuvanu integralnu testeninu i sve to dobro promešati. Željenu gustinu napraviti dodavanjem ili oduzimanjem majoneza, prenosi salata.rs

Foto: Envato
Salata od tunjevine i kuvanih jaja
Potrebno je:
- 2 konzerve tune u komadu
- 1 limun
- 1 veća glavica crnog luka
- 3-4 tvrdo kuvana jaja
- 200 gr majoneza
- 250 gr integralne testenine
- senf, biber
Priprema:
Što sitnije iseckati luk u većoj posudi, promešati ga zajedno sa tunjevinom, iseckanim jajima i majonezom. U zavisnosti od ukusa dodati od pola do celog limuna, bar dve kesice senfa i malo bibera. U sve to dodati skuvanu, ali ne prekuvanu integralnu testeninu i sve to dobro promešati. Željenu gustinu napraviti dodavanjem ili oduzimanjem majoneza.

Foto: Envato
Mimoza salata sa pilećim prsima
Potrebno je:
- 500 gr obarenog krompira u ljusci
- 500 gr obarene šargarepe
- 4 obarena jajeta
- 300 gr pilećih prsa
- 200 gr kačkavalja za rendanje
- nekoliko kiselih krastavčića
- 200 ml kisele pavlake
- 200 ml majoneza s ukusom maslinovog ulja
Priprema:
Obariti krompir u ljusci, ohladiti ga i oljuštiti. Obariti šargarepu i jaja. Pomešati majonez i kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti. Uzeti providnu dublju činiju. Narendati red krompira, premazati mešavinom majoneza i pavlake, zatim narendati red šargarepe, pa opet premazati smesom od majoneza i kisele pavlake. Redom rendati pileća prsa, premazati, rendati krastavce i kačkavalj pa premazati smesom od pavlake i majoneza i ponovljati postupak dok ne utrošite materijal. Po vrhu premazati smesom od majoneza i pavlake i ukrasiti, po želji, kolutovima kuvanih jaja. Dobro prohladiti i servirati.
Prijatno!
Pročitaj još:
Ko je glavni krivac za to što posežemo za hranom onda kada nam je dosadno?
Predlog za današnji ručak: Marinirani riblji fileti iz rerne
Uspešno ste se prijavili
Izvor:salata.rs