Za ovaj kolač vam je potrebno (za 4 osobe):
- 4 debele kriške hleba
- 50g putera
- 1 velika banana
- 2 jaja
- 85 g šećera
- Prstohvat cimeta
- 450ml mleka
- 1 kašika kukuruznog brašna
Priprema:
Hleb prvo premažite puterom pa svaku krišku isecite na šest jednakih komada. Koristite posudu za mikrotalasnu pećnicu širine 23 cm i dubine 5 cm. U nju prvo stavite hleb i banane. Umutite jaja, šećer, cimet i mleko u posebnu posudu. U maloj posudi dodajte kukuruzno brašno sa malo mleka, mešajte dok ne postane glatko, a zatim prespite u smesu. Sve to prelijte preko hleba i banana, a zatim pospite dodatnim šećerom. Pecite ih, nepokrivene, u mikrotalasnoj pećnici na visokoj temperaturi 8-10 min. Ostavite ga 5 minuta da se prohladi pre posluživanja.
Pročitaj još:
10 saveta Ane Ćubele kako da napravite dobar hrono (beskvasni) hleb!
Koliko je dovoljno vitamina C? 10 namirnica koje mogu da obezbede dnevni unos za jačanje imuniteta!
Uspešno ste se prijavili