15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ne bacajte stari hleb, napravite od njega ukusan kolač iz mikrotalasne pe...

Foto:Envato

Ne bacajte stari hleb, napravite od njega ukusan kolač iz mikrotalasne pećnice!

Vladana Jokić
3. april 2020. 13:44
Sigurni smo da ste i vi bili u situaciji da vam je ostao stari hleb koji više ne može da se jede, ali vam je žao da ga bacite. I nemojte - napravite ukusnu poslasticu od njega!
PODELI
F
T
G
P

Za ovaj kolač vam je potrebno (za 4 osobe):

  • 4 debele kriške hleba
  • 50g putera
  • 1 velika banana
  • 2 jaja
  • 85 g šećera
  • Prstohvat cimeta
  • 450ml mleka
  • 1 kašika kukuruznog brašna

Priprema:

Hleb prvo premažite puterom pa svaku krišku isecite na šest jednakih komada. Koristite posudu za mikrotalasnu pećnicu širine 23 cm i dubine 5 cm. U nju prvo stavite hleb i banane. Umutite jaja, šećer, cimet i mleko u posebnu posudu. U maloj posudi dodajte kukuruzno brašno sa malo mleka, mešajte dok ne postane glatko, a zatim prespite u smesu. Sve to prelijte preko hleba i banana, a zatim pospite dodatnim šećerom. Pecite ih, nepokrivene, u mikrotalasnoj pećnici na visokoj temperaturi 8-10 min. Ostavite ga 5 minuta da se prohladi pre posluživanja.

Pročitaj još:

Da li je (ne)zdravo zamrzavati voće i povrće?

10 saveta Ane Ćubele kako da napravite dobar hrono (beskvasni) hleb!

Koliko je dovoljno vitamina C? 10 namirnica koje mogu da obezbede dnevni unos za jačanje imuniteta!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Kolač, mikrotalasna pećnica, Stari hleb
Kako razlikovati kašalj od polenske alergija u odnosu na onaj koji ukazuje na respiratornu infekciju?
Žena koja sija: Evo koju simboliku u sebi nosi ime Katarina!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube