15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Presolili ste ručak? Bez brige, ovo su saveti kuvara da „spasiteR...

Foto:Envato

Presolili ste ručak? Bez brige, ovo su saveti kuvara da „spasite“ obrok!

Aska logo
Aska
12. decembar 2023. 10:58
Omaklo vam se pa ste umesto malo, stavili toliko soli da ručak više nema dobar ukus? Ne očajavajte, postoji način da vratite dobar ukus jelu!
PODELI
F
T
G
P

Prenosimo vam savete svetskih kuvara kako da neutrališete so u mesu, supi, povrću i umacima.

Spas za preslanu supu

  • Najjednostavnije je da dodate malo vode i prokuvate nekoliko minuta. Ali, ova metoda može da bude dobra samo ako ste mrvicu presolili supu pa ne treba dodavati puno vode.
  • Stavite vrećicu pirinča u supu i prokuvajte. Pirinač će upiti višak soli.
  • Dodajte malo šećera u supu, sačekajte da se otopi pa probajte. Ponavljajte postupak dok ukus soli ne postane prihvatljiv.
  • Namirnice kao što su krompir, njoke ili testo pomažu da se apsorbuje višak soli. Na primjer, ubacite oguljen krompir i kuvajte ga 10 do 15 minuta pa ga izvadite. On će da upije višak soli, a neće pokvariti ukus jelu. Njoke i testeninu dodajte samo ako po receptu mogu u supu.

Spasite presoljeno meso

  • Kisela pavlaka može da spasi jelo od mesa ako ste ga presolili. Stavite meso u posudu sa kiselom pavlakom i ostavite da se hladi.
  • Ako ste presolili mleveno meso, dodajte sitno seckani kupus, tikvicu ili izrendajte sirovi krompir u smesu. So će se manje osećati, a jelo će biti sočno.

Preslano povrće? I za to postoji trik

  • Umak od povrća spasićete paradajzom. Sitno je naseckajte u jelo i prokuvajte.
  • Višak soli iz kuvanog povrća uklonićete tako što ćete povrće da zalijete neslanom vrućom vodom i  kuvate nekoliko minuta.

Pročitaj još:

Hranom protiv PMS-a: Bitno je šta jedete pre „onih dana“ kako biste sprečili simptome

Zdrava i ukusna grickalica: Jedite kikiriki, ali sa oprezom

Prirodni antibiotik: Sedam razloga zašto bi trebalo da jedete beli luk svakodnevno

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Presoliti, Ručak, So, Začini
Devica briljira na poslovnom planu, Ribe najzad zadovoljne
Zanimljive činjenice: Ovo je idealna razlika u visini kod parova, da li znate brojku?
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube