Mi smo saznali recept čiji je osnovni sastojak upravo stari hleb, a obrok je i više nego ukusan. Pravi raj za nepca!
Komentarisali smo u redakciji kako nije normalno koliko zapravo hleba završi u smeće, pa smo odlučile da stanemo na kraj tome. Zato smo stare, iskusne domaćice pitale da li možemo da ga iskoristimo i na koji način.
Ovaj trik ne podrazumeva da morate odmah sutra da napravite prženice ili da ga iskoristite kao podlogu za neku pitu ili picu. Od sada imate mogućnost da jedete hleb koji ste kupili pre 20 dana!

Foto: Pixabay
A postupak je jednostavan. Stari hleb koji nećete više jesti isecite na kriške (pazite, ne bi smele previše da se mrve), stavite u kesu i ostavite u zamrzivač. Izvadite ga kad god poželite!
A šta možete da spremite od njega? Ukusan i brz doručak ili večeru.
Recept je jednostavan:

Foto: Pixabay
Zagrejete hleba koliko vam je potrebno i napravite ukusne bruskete. Nakapajte malo maslinovog ulja, na to stavite malo soka od paradajza, a ostalo stavite po želji. Možete da utrljate beli luk, da stavite origano ili peršun. Pospite parče hleba sa sitno iseckanim suhomesnatim proizvodima, paprikama, slaninom, pečenicom… Šta god da imate u frižideru. Tražiće vam zalogaj više!
Pročitaj još:
Zaboravite na buđav hleb i trulo voće: Trikovi kako da sačuvate svežinu hrane!
Uz malo truda i sastojaka unesite nešto novo u svoju kuhinju! Napravite BANANA hleb!
Uspešno ste se prijavili