15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Pričali smo sa pravim MAJSTOROM za meso: Naučite trikove za dobar roštil...

Foto:Profimedia

Pričali smo sa pravim MAJSTOROM za meso: Naučite trikove za dobar roštilj, pečenje i ukusan biftek!

Vladana Jokić
14. januar 2019. 18:04
Koliko puta ste poželele da ispečete meso ili spremite dobar obrok pa da bude ukusan baš kao u svetskim restoranima?
PODELI
F
T
G
P

Mi smo pričale sa Jovanom Markovićem koji već 30 godina svakodnevno obrađuje meso, proba žive komade kako bi se uverio da je njegova narudžbina sveža, pravi izvrsne ćevape, a kod kuće je glavni za pečenje!

Nadamo se da će vam ovi trikovi biti od koristi:

PEČENJE

Hrana, pečenje

Foto: Jakov Simović

Daćemo primer jagnjetine. Ukoliko je pečete u rerni potrudite se da na nekoliko mesta meso „pocepate“ i u njega stavite iseckani beli luk, so i ruzmarin. Natopite ga sa uljem kako ne bi bilo suvo. Neka statistika kaže da se meso peče onoliko sati koliko ima kilograma (to ne važi za težine poput 10-15 kilograma), ali jedan dobar but od 5 kilograma se peče oko 5 sati. Kako da znate da je pečeno? Zabodite metalni nož u meso i kada ga izvadite pipnite da li je vruć ili hladan. Ako nož izađe hladan iz mesa znači da je jelo gotovo!

BIFTEK

Biftek

Biftek

Volite biftek srednje ka jače pečenom, ali kod kuće kada spremate uvek ispadne krvav ili skroz pečen. Uz pomoć šake saznajte da li je pečen onoliko koliko vi volite. Pipnite mišić ispod palca kada namestite prste kao na fotografijama ispod i onda pipnite biftek. Ako su iste mekoće, onda je to znak da ste dobili željeni biftek.

ŽIV – KRVAV BIFTEK

MESOOO

KRVAV – KA MALO PEČENOM

M

SREDNJE PEČEN

MESOOOOO

PEČEN

BIFTEK

ROŠTILJ

Roštilj, meso

Foto: Profimedia

Kako navodi majstor za meso, roštilj danas znaju mnogi da spreme i to više nije nikakav bauk. Ipak, ono što mnogima zadaje probleme jeste kada treba ćevape da odvoje jedan od drugoga, a da se ne zalepe ili raspadnu. Trik je jednostavan, pre nego što umete ćevape u ruke istu pokvasite vodom i tako mokrom uzmite meso. Kada ćevapi mogu da „igraju po roštilju“ to je znak da su gotovi. Kada se sprema riba na roštilju tu je bitna samo jedna stvar – da sačekate da joj pobeli i ispadne oko. Nakon toga je okrenite na drugu stranu i takođe i tu sačekajte istu reakciju. Kada oba oka pobele spremna je za serviranje.

Prijatno!

Pročitaj još:

Dajte hrani vremena da se razloži: Evo za koliko će se određene namirnice svariti u vašem organizmu!

Mnogo grešaka pravimo nakon posta: OPREZNO sa mrsnom hranom narednih dana, jedite uz ove savete!

Pržite ribu? Uklonite neprijatne mirise iz prostorije, sa posuđa i ruku uz pomoć OVIH trikova!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Biftek, mesar, Pečenje, Roštilj
Verovali ili ne: Pre 10 godina je bila najlepša devojčica NA SVETU, a pogledajte kako danas izgleda!
Nekada je on bio prava mašina: Ove transformacije je doživeo vibrator u proteklih 80 godina!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube