Dosadila su vam klasična jela koja se smenjuju na vašem meniju iz dana u dan, zar ne? Želite da unesete novinu i razbijete monotoniju kuvanih jela nečim drugačijim, a opet dovoljno ukusnim da ostavi sve degustatore bez daha.
Danas spremamo piletinu u gorgonzoli i sa šampinjonima. Verujete nam na reč, recept nikad jednostavniji!
Za nama!
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Piletina (meso po želji, savetujemo batak bez kostiju ili belo meso)
2, 5 dl neutralne pavlake za kuvanje
200 grama šampinjoni
50 grama gorgonzola
20 grama putera
So
Biber
Peršun
Bosiljak
Ulje
Crveni luk
Priprema:

Foto: Profimedia
Prvo ispecite piletinu i dobro je začinite, kada dobije zlatkastu boju uklonite je sa šporeta, umotajte u foliju da sačuva toplinu i svežinu i pustite je da „odmara“. Dalje, u tiganju na puteru ispržite crveni luk iseckan na kocke i dodajte šampinjone koje ste prethodno iseckali na 4 dela uzdužno. Kada pečurke puste svoju vodicu, pržite dok ista ne ispari. Zatim dodajte gorgonzolu i mešajte sve dok se ne otopi i sjedini sa pečurkama, zatim sipajte neutralnu pavlaku i sve zajedno mešajte još nekoliko minuta. Kada umak bude gotov obogatite ga bosiljkom i/ili peršunom po želji i prelijte preko piletine.

Foto: Profimedia
Prijatno!
Pročitaj još:
Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik hrane koju spremate!
Raj za nepca direktno iz meksičke kuhinje: Ovo su umaci za naćose koji se za prste lepe!
Obraduje goste ovim jelom: Carska gibanica koja osvaja već pri prvom zalogaju!
Uspešno ste se prijavili