15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Obradujte goste ovim jelom: Carska gibanica koja osvaja već pri prvom zalo...

Foto:Envato

Obradujte goste ovim jelom: Carska gibanica koja osvaja već pri prvom zalogaju!

Aska logo
Aska
16. septembar 2020. 08:02
Opšte je poznato to da kada zamiriše gotova gibanica u kuhinji odamh budi lepe emocije i porodični duh.
PODELI
F
T
G
P

Svaka porodica se trudi da goste dočeka na najbolji mogući način i da ih obraduje sočnim jelima koja su oličenje naše kulture i tradicije. Gibanica je samim tim uvek dobro rešenje, složićete se. Međutim, ako smatrate da je to monotono i „već viđeno“ jelo unesite neke promene.

Ovo je idealan recept za sve ljubitelje eksperimentisanja.

Potrebno je:

  • Pola pakovanja gore za gibanicu po želji
  • Četiri jaja
  • 200 grama brašna
  • 250 mililitara jogurta
  • 100 mililitara ulja
  • 150 grama pršute
  • 200 grama krem sira
  • Četiri komada kiselih krastavčića
  • Četiri komada crvenih belolučanskih paprika
  • So
  • Bosiljak
  • Kesica praška za pecivo

Priprema:

Prvo umutite jaja, a pršutu, paprike i krastavčiće iseckajte na kockice. Pomešajte jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, bosiljak, pršutu, krastavčiće i brašno sa praškom za pecivo. Odmah da znate, ova gibanica je najukusnija kada se u smesu stave pečene belolučane paprike. Smesu posolite po potrebi i po svom ukusu. Za ovu pitu koristite veći pleh za kolač „komizbrod“ koji ćete obložiti papirom za pečenje koji ćete prethodno iseći prema dimenzijama pleha. Dakle u pitanju je duguljasti pleh i kore ćete seći prema njegovim dimenzijama. Na dnu pleha stavite jednu koru, pa preko nje kašiku do kašiku ipo smese i ponavljajte taj postupak dokle god imate materijala. Poslednju koru premažite smesom bez pršute, paprika i krastavčića. Prekrijte pitu folijom i pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata ili 35 minuta, zavisi od rerne do rerne. Kada primetite da je pita pečena, skinite foliju i ostaviti još 10ak minuta u rerni da se zapeče.

Isecite pitu tek kada se prohladi.

Prijatno.

Pročitaj još:

Ukoliko volite slatko i špansku kuhinju probajte ćurose: Recept će vas osvojiti već na prvom sastojku

Raj za nepca direktno iz meksičke kuhinje: Ovo su umaci za naćose koji se za prste lepe!

Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik hrane koju spremate!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
carska pita, gibanica, Hrana, Recept
Svi koji se posle petka vrate sa letovanja, čeka ih NADZOR: Saznajte kako će tačno izgledati nove mere
Ponovo se vraćamo omiljenom hobiju: Vodimo vas na film „Rat sa dekom“
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube