15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Raj za nepca direktno iz meksičke kuhinje: Ovo su umaci za naćose koji se...
naćosi, meksička kuhinja

Foto:Profimedia

Raj za nepca direktno iz meksičke kuhinje: Ovo su umaci za naćose koji se za prste lepe!

Anđelka Popadić
6. novembar 2018. 14:39
Sve popularnija je meksička kuhnja na našim prostorima, a kada pričamo o tome moramo u istu rečenicu da stavimo i naćose.
PODELI
F
T
G
P

Tanke tortilje nalik na čips koje umačemo u soseve različitih ukusa čine svako druženje interesantnijim. Bilo kao predjelo ili glavni obrok uz sportska dešavanja, neobavezno ćaskanje idealan su izbor za vas i vaše najbliže.

Primetićete da naćosi polako, ali sigurno menjaju kokice i u bioskopima, a ako pak želite bioskopsku atmosferu da prenesete u kuću onda pravac u kuhinju. Danas spremamo umake kojima niko ne može da odoli, a naćose već znate kako se prave, zar ne? Za svaki slučaj podsetite se OVDE.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sada prelazimo na lepši deo, umake. Izdvojili smo dva za vas, jedan blaži i jedan za hrabrije osobe koje vole vatru u ustima.

Umak 1.

Potrebno je: 

So, biber ili čili u prahu ( po vašoj želji)

30 grama putera

30 grama brašna

250 ml mleka

Čaša čedar sira

Priprema: Na srednjoj temperaturi otopite puter pa dodajte brašno uz konstantno mešanje da se ne stvore grudvice. Malo upržiti smesu pa dodajte mleko takođe mešajući sve vreme zbog grudvica. Kuvajte sos pet do 10 minuta, posolite i dodajte sir, zatim kuvajte dok se sir ne otopi pa na kraju dodajte biber ili čili u prahu.

naćosi, meksička kuhinja, čedar sir, umak

Foto: Profimedia

Umak 2.

Potrebno je:

2 kašike maslinovog ulja

cela ili pola veoma ljute papričice

pola crvene paprike

pola glavice luka

pola kašičice kima u prahu

2 čena belog luka

limeta ili limun

2 kašike paradajz sosa

kašičica šećera

500 grama paradajza

dve do tri grančice svežeg celera

so i biber

naćosi, umak, meksička hrana, ljuto

Foto: Profimedia

Priprema: 

Zagrejte prvo ulje, dodajte iseckani luk, papričicu, papriku i pržite sve to minut do dva, uz stalno mešanje. Dodajte potom iseckani beli luk, kim u prahu i sve zajedno dinstajte još dva-tri minuta. Nakon toga možete da dodate limunov sok, paradajz sos, paradajz (koji ste prethodno blanširali u ključaloj vodi, oljuštili i iseckali na kockice), šećer i promešajte. Posolite, pobiberite, smanjite temperaturu i kuvajte sve zajedno 15ak minuta uz povremeno mešanje. Sklonite sa ringle, dodajte iseckani celer, promešajte i do serviranja čuvajte u frižideru. Ovako spremljen umak možete da servirate kako za naćose, čips tako i kao preliv uz meso sa roštilja.

Dragi naši čitatelji, ukoliko vi imate neki zanimljiv recept koji biste podelili sa nama, šaljite nam majl na adresu aska@aska.rs , a mi ćemo ga vrlo rado objaviti!

Prijatno!

Pročitaj još:

Vrelina Meksika na vašem stolu: Probajte ove pikantne naćose

Ukoliko volite slatko i špansku kuhinju probajte ćurose: Recept će vas osvojiti već na prvom sastojku

Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik hrane koju spremate!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
čedar sir, dimljeni Losos, naćosi, Sos, umak
Ana Ivanović slavi rođendan, a svi pričaju o poklonu koji je dobila od Bastijana!
Papreno skup, a jeftiniji nego ikada: Ovo je dragoceni brushalter Viktorije sikret za 2018. godinu!
21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

21. avgust 2025.portal_admin

Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?

21. avgust 2025.portal_admin

Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. avgust 2025.portal_admin
Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja
21. avgust 2025.portal_admin
Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?
21. avgust 2025.portal_admin
Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor
21. avgust 2025.portal_admin
Od 21. avgusta će ovaj horoskopski znak zapljusnuti talas sreće: Kreće idealno vreme za njih
21. avgust 2025.portal_admin
Najstarija žena na svetu danas je napunila 116 godina: „Recite svim prilikama ‘da'“

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube