Nije teško napraviti ušećerenu jabuku, a sigurni smo da bi se i ukućani obradovali.
Potrebno je za 10 osoba:
200 g šećera
pola kašičice crvene prehrambene boje
pola srednja kašike alkoholnog sirćeta
5 kapi ekstrakta jagode
10 komada manjih jabuka, sorte po želji
10 komada drvenih štapića za ražnjiće
malo papira za pečenje
malo ulja
oko 0.5 dcl vode za šećer

Foto: Profimedia
Priprema:
Šećer i vodu kuvati dok se ne zgusne toliko da ne liči na čistu vodu, pa onda dodati prehrambenu boju, ekstrakt od jagode i sirće. Jabuke, koje ste prethodno oprali, dobro obrišite i otklonite im petiljke. Na mesto petiljki ubodite štapiće pa ih umočite u šećer i ostavite ih da se osuše na papiru za pečenje koji ste prethodno premazali uljem. Budite brzi u ovoj pripremi jer šećer može brzo da zagori.
Uživajte!
Pročitaj još:
Metlica za mikser može da zameni najoštriji nož: Evo kako da uz pomoć nje iseckate voće u dva poteza
Ako budete večerali ovakav obrok, probudićete se odmorni i spremni za novi dan!
Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik hrane koju spremate!
Uspešno ste se prijavili