15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ušećerene jabuke su mnogima simbol detinjstva: Obnovite osećanja uz pomo...
Ušećerene jabuke

Foto:Profimedia

Ušećerene jabuke su mnogima simbol detinjstva: Obnovite osećanja uz pomoć slatkih zalogaja!

Vladana Jokić
31. oktobar 2018. 12:11
Prva asocijacija na ušećerenu jabuku je vašar! Ali svakako da budi emocije ka detinjstvu i najlepšim uspomenama. Pa što ne biste kroz ukus obnovili ta osećanja?
PODELI
F
T
G
P

Nije teško napraviti ušećerenu jabuku, a sigurni smo da bi se i ukućani obradovali.

Potrebno je za 10 osoba:

200 g šećera

pola kašičice crvene prehrambene boje

pola srednja kašike alkoholnog sirćeta

5 kapi ekstrakta jagode

10 komada manjih jabuka, sorte po želji

10 komada drvenih štapića za ražnjiće

malo papira za pečenje

malo ulja

oko 0.5 dcl vode za šećer

 

Ušećerene jabuke

Foto: Profimedia

Priprema:

Šećer i vodu kuvati dok se ne zgusne toliko da ne liči na čistu vodu, pa onda dodati prehrambenu boju, ekstrakt od jagode i sirće. Jabuke, koje ste prethodno oprali, dobro obrišite i otklonite im petiljke. Na mesto petiljki ubodite štapiće pa ih umočite u šećer i ostavite ih da se osuše na papiru za pečenje koji ste prethodno premazali uljem. Budite brzi u ovoj pripremi jer šećer može brzo da zagori.

Uživajte!

Pročitaj još:

Metlica za mikser može da zameni najoštriji nož: Evo kako da uz pomoć nje iseckate voće u dva poteza

Ako budete večerali ovakav obrok, probudićete se odmorni i spremni za novi dan!

Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik hrane koju spremate!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Karamela, Ušećerene jabuke
Dnevni horoskop: Strelčevi, dozvolite sebi da vas ponese zanos!
Ako se maskirate za Noć veštica, evo kako na najpraktičniji način da uklonite tešku šminku!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube