Ako uživate u tom kremastom kolaču, onda ćete sigurno voleti i malo izmenjenu verziju istog – Bostonsku krempitu.
Ona se razlikuje po receptu, spremanju i generalno po korama, ali ponovo ima šmek ove naše dobro poznate krempite.
Inače, danas se svuda u svetu proslavlja Dan ovog deserta, pa smo tim povodom odlučili da vas upoznamo sa ovom poslasticom.
Što se tiče fila, isti je kao i kod naših krempira, s tim što se razlikuju kore. U Bostonskoj krempiti je potrebno ispeći jednu koru, koju ćete prepoloviti na pola i filovati krem. Na kraju ćete kolač preliti sa čokoladom. Možda zvuči kao „suv“ kolač, ali se zapravo odlično slažu vazdušasto testo i kremasti fil.
Potrebno vam je:
Fil
2 jaja
jedna i po čaša mleka
2 kašike kukuruza
1/8 kašičica soli
2 kašičice vanile
Kora
1, 1/4 šoljice brašna
1/3 maslaca ili margarina, sobna temperatura
3/4 šolje mleka
1, 1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica vanile
1/2 kašičica soli
1 jaje
Čokoladni preliv
3 kašike maslaca ili margarina
300 grama čokolade za kuvanje
3, 4 kašike vode
3/4 kašičica vanile
Za koru umutite sve mokre sastojke, pa im onda dodajte i suve. Kada se smesa sjedini pecite na temperaturi oko 200 stepeni, oko pola sata. Za fil je potrebno da pola količine mleka skuvate sa šećerom dok ne provri. Ostale sastojke sjedinite pa onda stavite u mleko da se skuvaju (kao puding). Nakon toga ga pustite da se ohladi. Ohlađenu koru prepolovite na pola, pa fil premažite na prvu polovinu. Preko fila stavite drugu koru i prelijte sve istopljenom čokoladom.
Uživajte u ovom kolaču, a ako ga vi lično napravite onda nam obavezno javljajte utiske!
Uspešno ste se prijavili