Što se tiče same pripreme gulaša, ona se ne razlikuje previše od standardnog ovakvog variva. Ono što je bitno da bi gulaš ispao dobro jeste da stavite dosta crnog luka, proporcije neka budu 1:1 sa mesom. Znači – kilogram mesa i kilogram crnog luka.
– Potrebno je da izdinstate crni luk na ulju, dodate slatke tucane paprike, meso, lovorov list i biber. Kad se sve to uprži dodati malo vode da sve to ogrezne. Dodati u sve to dobro kvalitetno crveno vino. Posebno spremite slaninu, beli luk, kim i peršun. Sitno iseckajte ove namirnice da napravite pastu i ubacite u meso koje se dinsta. Dodajte i paradajz pirea da se sjedine svi ukusi. Kada je 90 odsto gotov ručak, izvadite ga u zemljanu posudu i stavite da se dimi – kaže Stambol Geštamov, kuvar.
Mi smo se sa njim sreli na mestu gde su imali mašinu u kojoj se na bukovim drvima dimi jelo. U pitanju je jedan gvozdeni bik. Ali nismo zaboravili da gotovo niko nema ove uslove, pa smo ga zamolili da nam objasni kako možemo da dimimo gulaš kod kuće.
Kako se ovakav dimljeni gulaš sprema u kućnim uslovima, saznajte u našem video prilogu:
Pročitaj još:
One su izvor zdravlja i vitke linije: Sve što niste znali o ČIA semenkama!
Srpkinje spremaju najbolju zimnicu: Poklanjamo vam recept za pravi domaći ajvar!
Najoriginalniji recept za pun ukus: Napravite princes krofne kao u najboljim poslastičarnicama!
Uspešno ste se prijavili