Karbonara može da se sprema sa špagetama (kako stoji u ovom receptu), ali ukoliko volite da isakčete iz okvira probajte jelo sa nekom drugom testeninom, izbora je puno.
Pa da počnemo.

Foto: Profimedia
Potrebno je:
500grama špageta ili druge testenine po želji
100grama slanine
100g žutog sira (kačkavalja)
1 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
3 jaja
150 ml pavlake za kuvanje
so i biber
Bosiljak za dekoraciju po ukusu.

Foto: Profimedia
Priprema: Špagete skuvajte da budu al dente. Ukoliko ne znate na koji način tu tvrdoću špageta da postignete, pročitajte OVDE. Dalje, slaninu isecite na tračice, a sir narendajte. U tiganju zagrejte ulje, propržite slaninu da pusti masnoću pa je kada porumeni i pusti mast izvadite i stavite na toplo. Na masnoću od slanine stavite beli luk. S druge strane u odvojen sud umutite jaja, pavlaku, 50grama sira, dodajte malo soli i bibera. Špagete procedite i odmah ih pomešajte sa masnoćom od slanine i belim lukom. Tiganj sklonite s vatre, spojite smesu jaja i pavlake, sve zajedno lepo umešajte. Pospite jelo slaninom i preostalim sirom, a po po želji ukrasite bosiljkom.
Prijatno.
Pročitaj još:
Ukusna i pikantna: Otkrivamo vam tajne savršeno spremljene paste!
Ukoliko ste ljubitelj testenina, ovaj recept će vas oboriti s nogu!
Makarone sa sirom na potpuno drugačiji način: Testenina koja ostavlja bez komentara!
Uspešno ste se prijavili