Potrebno je:
- Pola kilograma jagnjetine
- 100 grama suvog svinjskog mesa
- 100-150 grama suve slanine
- Jedna veza zeleni za supu
- Veza peršuna
- Kilogram zrelog paradajza
- Kilogram krompira
- Šolja od kafe vinskog sirćeta
- 2 dcl belog vina
- 3 ili 4 zelene paprike
- 750 grama crnog luka
- 3 ili 4 glavice belog luka
- 3 ili 4 kriške limuna
- Biber, so
- Kašičica brašna
- Kašičica tucane slatke paprike
Priprema: Jagnjeće meso iseći na komade, suvo svinjsko meso na tanke listove, a sa tanko isečenom slaninom prekriti dno đuvečare (vatrostalni sud). Svo povrće iseckati pa staviti preko slanine, posoliti, posuti krupnim i sitnim biberom, preliti uljem, pa ređati povrh toga seckano meso, pa povrće, pa opet meso i na kraju završiti sa sečenim paradajzom. U manjoj šerpici razmutiti brašno, vinsko sirće i tucanu slatku papriku pa sa tim preliti jelo u đuvečari. Potom, staviti u rernu i peći na tihoj vatri.
Prijatno.
Pročitaj još:
Pikantni bataci od kojih ide voda na usta: Obradujte porodicu nesvakidašnjim obrokom!
Ukus koji osvaja za sva vremena: Napravite ćuftice u sosu od paradajza
Poslastica za predah od posla: Uživajte u slatkom milkšejku od čokolade koji se sprema za tili čas!
Uspešno ste se prijavili