Danas ćemo da vam pomognemo da napravite pikantnu piletinu prste da poližete, kako vi tako i vaši najdraži. Možda zvuči komplikovano, ali ovaj recept „obara s nogu“ i pogodite šta?! Suviše se jednostavno prave da biste odlagali njihovu pripremu.
Uverite se sami.
Potrebno je:
Četiri bataka
Četiri kašike putera
kašičica soli
Dve kašike ulja
Glavica crnog luka
Vezica peršuna
Čen belog luka
Kašičica soka od limuna

Foto: Profimedia
Priprema: Puter umutite sa solju, premažite batake i ostavite u frižideru da „odmaraju“ bar pola dana. Zatim, iseckajte obe vrste luka i peršun takođe, sve zajedno izmešajte i dodajte ulje, sok od limuna i malo soli. Ovom smesom premažite batake i utisnite je u meso da dobro prione.
Ovako spremljenu piletinu pecite na roštilju ili pak u rerni uz okretanje na svakih pet minuta, dok ne bude skroz gotovo.
Prijatno!
Pročitaj još:
Ukus koji osvaja za sva vremena: Napravite ćuftice u sosu od paradajza
Tri sastojka od po 300 grama i pogačice su gotove? Moguće je, verujte na reč!
Ne može se desiti da vam ova večera ne uspe: Napravite pica pitu koja će biti omiljena ukućanima!
Uspešno ste se prijavili