Ovo je omiljena hrana u mngoim kulturama, ali poreklom su iz Kine. Pravi se od bezkvasnog testa koji se posebnim tehnikama isteže kako bi se postigao željeni oblik i dužina. Izuzetno dugačke nudle su najzastupljenije u restoranima i generalno na tržištu.

Foto: Profimedia
S druge strane one mogu biti i presečene tako da dobiju kraću formu, ali i da budu u vidu drugih oblika, kao što su recimo talasi, tanje žice, deblje i tome slično.
Mašta može svašta.

Foto: Profimedia
Nudle se kuvaju u vreloj vodi, ponekad sa dodatkom ulja i soli, ali najčešće klot. Mogu i da se prže i budu dobar izbor uz kombinacijom raznih soseva. Najbrži obrok za veći broj gostiju.
Takođe najpoznatija je svakako supa sa nudlama.
U našoj galeriji možete da pogledate kako kineski majstori nudli suše ove rezance.
- Foto: Profimedia
- Foto: Profimedia
- Foto: Profimedia
- Foto: Profimedia
- Foto: Profimedia
Nakon ovog teksta sa predznanjem naručujte nudle u restoranima.
Prijatno.
Pročitaj još:
Više ih nikada nećete baciti: Pogledajte šta sve možete da uradite sa korama od krompira i jabuka!
Vazdušaste i tanke palačinke: Kada ovo pročitate sigurno više nikad nećete testo sipati kutlačom!
Rapsodija ukusa odlična za sve sladokusce: Poklanjamo vam recept za mafine sa borovnicama!
Uspešno ste se prijavili