15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Kolač sa pudingom, pravi dezert za letnje dane

Foto:Pixabay

Kolač sa pudingom, pravi dezert za letnje dane

Aska logo
Aska
14. jul 2021. 08:00
Iznenadite sebe i ukućane ovom savršenom poslasticom.
PODELI
F
T
G
P

Recepti ne moraju da budu teški, a ono što od njih napravite je pravo uživanje za nepce. Probajte ovaj zanimljivi kolač koji će vam prijati u ovim prolećnim danima.

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaa
4 kašike čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1,5 decilitar ulja
1,5 decilitar mleka

Za žuti fil:
2 Dr. Etker pudinga od vanile
9 decilitara mleka
6 kašika šećera
15 grama maslaca

Za taman fil:
2 Dr. Etker čoko-rum pudinga
8 decilitara mleka
6 kašika šećera
10 grama maslaca

PRIPREMA:

Za koru odvojiti belanca od žumanaca. Pomešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasta smesa, dodati tada ulje, nakon par minuta mućenja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati varjačom posebno umućeni sneg od belanaca.

Masu izliti u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u rerni na 180°C, 20-25 minuta.
Pečenu i još vruću koru izbušiti ravnomerno drškom varjače.
Pripremiti prvo žuti fil tako što se u vrući kuvani puding umuti sitno seckan maslac. Mešati fil dok ne postane ravnomeran i sjedinjen.

Fil dok je još topao preliti preko kore. Poravnavati kašikom preko površine kore kako bi se sve rupice napunile filom.
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti tamni fil tako što se u kuvani čoko-rum puding doda maslac i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žutog fila. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti sečeno na kocke.
Prijatno!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Kolač, Puding, Recept
Oštra astrologija: Šta najviše smeta horoskopskim znacima?
Da vantelesna oplodnja ne bude stres – Stručnjaci savetuju kako da na pravilan način date sebi injekciju
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube