Lepo i sunčano vreme je idealno za sladoled, složićete se, zar ne?
Ukoliko imate goste ili jednostavno želite da iznenadite najbliže poslasticom koja haldi i osvežava, ovaj recept je za vas. Bićete oduševljeni.
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Pet celih jaja
Pet kašika šećera
200 grama krem šlaga (kupuje se na meru u „Zdravoj hrani“)
Pola litre mleka
4/5 kašika eurokrema
Tucani lešnici ili bademi (po želji)
Priprema:
Umutite prvo šlag sa mlekom, potrebno je da se napravi čvršći i gust šlag. Ukoliko vam zafali mleka, dodajte vodu. Ukoliko vam je previše mleka, ostavite ostatak sa strane. Bolje da ima više, nego manje, zar ne? Zatim, spremljen šlag ostavite da „čeka“, a vi umutite pet jaja sa pet kašika šećera. Kada to dobro umutite spojite sa šlagom i promešajte smesu varjačom, da se sjedine šlag i jaja. Toj masi dodaje eurokrem i lešnike/bademe ukoliko ih volite. Sve izmešajte, sipajte u adekvatnu posudu i ostavite da se zaledi u zamrzivaču.
Rekli smo vam da je jednostavno. Testirajte sami recept, pa nam javite utiske.
Kada jednom probate ovaj sladoled nećete prestajati da ga pravite.
Prijatno.
Pročitaj još:
Zvuči kao da je nemoguće: Probajte neverovatan pohovani sladoled!
Uspešno ste se prijavili