Jagode su simbol proleća i malo ko može da im odoli. Pisale smo o svim blagodetima koje pruža ova voćka, ali neće škoditi da se svega podsetite OVDE.
Svakako se smatra su one nezaobilazna namirnica u prolećnim mesecima. Tako sočne, mirišljave i slatke inspirišu mnoge domaćice na pravljenje poslastica. Jagode mogu da se jedu same ili u kombinaciji sa drugim voćem, sa šlagom ili šećerom, često su glavni sastojak u tortama ili se služe uz sladoled. Međutim, kako su danas sve popularniji zdravi smutiji, mi ćemo da vam damo predlog za jedan brzi i jednostavni ne bi li se osvežili u toplim danima.
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Jedna banana
Sedam jagoda
3 kašike jogurta sa nižem procentom masti
3 kašike mleka sa nižim procentom masti
Priprema:
Ogulite bananu i izmiksajte je u blenderu. Zatim dodajte jagode, mleko i jogurt. Miksajte sve u blenderu dok ne dobijte jednoličnu smesu. Gustinu odredite sami, ukoliko vam je previše retko, dodajte još pola banane. Ako je pak pregust, sipajte još malo mleka ili jogurta.
Ovako spremljen smuti ima sledeće nutritivne vrednosti:
Masti: 12 g
Proteini: 2 grama
Ugljeni hidrati: 34 g
Energetska vrednost: 321 kcal
Probajte.
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili