Ukoliko ste ljubitelj testenine, ali i jaja, imamo sjajan recept za vas.
Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u danu pa smo se s tim u vezi potrudile da izaberemo jedan „jači“ obrok. Dobra kombinacija za aktivan početak dana. Naravno, ovo je samo naš predlog, vi ćete već proceniti kada vam je najbolji period za obrok poput ovog.
Nemojte da zaboravite narodnu izreku koja kaže: Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju.
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Testenina
Više vrsta sira
Kačkavalj
Dva jaja
Slanina
Origano
So
Biber
Rukola
Priprema:
Obarite testeninu kao kada spremate klasične makarone sa sirom. U dublji tanjir ili sud pomešajte više vrsta sira (mlađi, stariji, masni, nemasni..izbor je na vama) i narendajte kačkavalj, zatim s druge strane umutite dva jaja i dodajte im začine (origano, so, biber, po želji) i iseckanu slaninu. Sjedinite jaja i sir.
Dalje, „al dente“ spremljenu pastu sipajte u zemljani sud ili vatrostalnu činiju, ako imate i prelijte je smesom od jaja i malo promešajte. Tako spremljen obrok ubacite u rernu da se peče na 200 stepeni. Kad primetite da je vaše jelo pri kraju i počelo da poprima bronzanu boju, pospite malo kačkavalja i vratite u rernu da se dopeče i rastopi sir. Kada bude gotovo jelo opet stavite malo origana i dekorišite rukolom ili nekim drugim zelenišom.
Nismo precizirali gramažu sastojaka, prepustili smo to vama, da svako prilagodi recept svom ukusu.
Prijatno!
Pročitaj još:
Ukoliko ste ljubitelj testenina, ovaj recept će vas oboriti s nogu!
Ukusna i pikantna: Otkrivamo vam tajne savršeno spremljene paste!
Prste da poližeš: Pet soseva za špagete koje ćete obožavati!
Uspešno ste se prijavili