15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Domaće raviole punjene kremastim filom: Savršena kombinacija za obrok!
domaće raviole, testo, kuhinja

Foto:Profimedia

Domaće raviole punjene kremastim filom: Savršena kombinacija za obrok!

Anđelka Popadić
24. februar 2019. 00:06
Neka italijansko jelo zamiriše u vašoj kuhinji!
PODELI
F
T
G
P

Slasni preklopljeni testasti krugovi napunjeni lepim filom već zvuče dobro, zar ne? Nudimo vam recept uz koji ćete uz malo truda i vremena napraviti obrok od kojeg se ostaje bez komentara. Rashladite omiljeno vino i neka sva vaša čula uživaju.

Što ne biste napravili domaću testeninu u svojoj kuhinji i time obradovali sebe i najbliže? Pa da počnemo.

Potrebno je:

Testo:

testo, oklagija

Foto: Profimedia

400 grama brašna

Četiri jaja

Četiri kašike ulja

Malo soli

Krem:

Jedno jaje

200 grama mladog sira ili krem sira (po želji)

50 grama parmezana

Kašika brašna (po potrebi)

Malo soli

Dekoracija za posipanje

Parmezan

Biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Umesite dobro testo od gore napisanih sastojaka i neka vam odstoji oko sat vremena. Odmah se posvetite filu dok testo „odmara“ i pomešajte sve sastojke sem sira, njega stavite u smesu na kraju.

Nakon sat vremena vratite se testu i razvucite ga oklagijom u visini od dva milimetra otprilike. Uzmite okrugle modle ili jednostavno šolje kojima ćete „seći“ testo u tom obliku. U sredinu svakog kruga stavite kašičicu fila, zatim preklopite krug na pola i viljušku utisnite na obode testa kako biste „pričvrstite“ i preklopili raviolu. Možete ivice krugova da premažete belancem kako bi vam se lakše zalepilo testo.

Kada ste dobili poluloptu, možete da presavijte testo ka spolja, spojite krajeve i spustite u šerpu sa proključalom posoljenom vodom kako bi se prokuvale.

domaće raviole, testo, kuhinja

Foto: Profimedia

Kada budu gotove prelijte ih maslinovim uljem, parmezanom i biberom, po želji.

Ukoliko ne želite krugove, budite slobodne da pustite mašti na volji i napravite oblik po svojoj želji.

Prijatno.

Pročitaj još:

Da trpeza zamiriše na pravo domaćinstvo: Recept za savršene ćufte!

Recept iz kuhinje iskusne domaćice: Napravite pileći paprikaš koji će svi voleti!

Kako držite nož i gde treba da vam budu prsti: Naučite kako se pravilno seče povrće

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Obrok, raviole, Recept, testo
Priče za laku noć: Neka vaši mališani utonu u zimski san uz pomoć belog medveda Bogiše!
Foto nedelje: Nataša Bekvalac proslavila prvi rođendan ćerke Katje OVAKVOM žurkom!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube