15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Bilo da ih jedete u vidu bombona ili preliva, napravite KARAMELE po svom uk...
Karamela

Foto:Profimedia

Bilo da ih jedete u vidu bombona ili preliva, napravite KARAMELE po svom ukusu i to SAMI!

Anđelka Popadić
19. mart 2018. 13:49
Slatko, da prste poližete.
PODELI
F
T
G
P

Danas svet slavi Dan karamele, ali mi samo koristimo tu priliku da sa vama podelimo interesantne i lepe recepte. Ovaj dan ćemo da „iskoristimo“ za inspiraciju.

Dosta ljudi voli karamelu, bilo kao slatkiš bilo kao preliv, s tim u vezi ovde stavljamo jednostavan način da dođete do nje, uz samo malo truda.

Potrebno je:

200 ml slatke mlečne pavlake

200 grama šećera

20 grama margarina

Dve kašike vode

Prstohvat soli

Karamela

Foto: Profimedia

Priprema:

Šećer i vodu grejte na umerenoj temperaturi dok se šećer ne istopi i postane karamelizovan. Obratite pažnju da ne dodajete druge sastojke dok vam šećer ne postane staklast i bez grudvica. Potrebno je da dobije crvenkastu boju. Sklonite sa vatre kada procenite da je baš takav, dodajte margarin i mešajte, zatim vratite na ringlu i dodajte slatku pavlaku i malo soli.

Sve to lepo izmešajte i neka se kuva na „tihoj vatri“ oko pet minuta.

Gustina karamele zavisi od dužine i jačine kuvanja. Ukoliko želite gušći preliv kuvajte na jačoj temperaturi i duže, obrnuto ukoliko želite redak krem.

Ovakva karamela je odlična kao preliv za sladoled, palačinke ili mafine, ali dobro će poslužiti i pri dekoraciji svečanih torti.

Prijatno!

Pročitaj još:

Kremasta prolećna poslastica: Kokosova torta kao simbol pravog uživanja!

Zbog ove poslastice se vredi ugojiti: Čokoladni kolač iz bakine kuhinje!

Žitarice za doručak? Obrok sa velikim DA ili namirnica koju bi trebalo izbegavati

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Karamela, Poslastica, Preliv, Recept
„Istine i zablude o PR-u“: Da li svako može da radi ovaj posao i ko sme da stavi ovu titulu ispred imena?
Sprema se za novi izazov: Andreja Pejić dobija ulogu u američkom filmu!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube