Ukoliko ste ljubitelji kokosa i slatkiša imamo idealan recept za vas! Obradujte sebe i svoje najbliže ovom poslasticom koja mami osmeh na lice i budi sva čula.
Potrebno je:
Dve kašičice šećera u prahu
Jedna kašičica putera
100 grama kokosovog brašna
280 grama ovsenih pahuljica
100 mililitara mleka
Krem:

Foto: Profimedia
Dva pudinga od vanile
Jedna kesica želatina
Kašika gustina
120 grama šećera
150 grama kokosovog brašna
Litar mleka
Mleveni kokos za posipanje po torti
Priprema:
Ovsene pahuljice isitnite u „secku“, potom dodajte kokos i šećer. Sve to izmešajte.
S druge strane, zagrejte mleko i ubacite puter da se otopi u njemu. Neka mleko bude mlako i kada se sjedini sa istopljenim puterom pomešajte ga sa smesom od ovsenih pahuljica. Mleko malo po malo dodajte smesi. Spremljenu podlogu sipajte u podmazan pleh ili u pleh sa papirom za pečenje i stavite u frižider da se stegne.
Što se tiče krema, za početak skuvajte 800 mililitara mleka sa šećerom i kokosom. U ostatak mleka stavite puding i kesicu gustina, kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kada procenite da je smesa gotova, stavite sa strane da se ohladi. Dok se hladi vi iskoristite to vreme da spremite želatin. Sa strane izdvojite želatin i pomešajte ga sa 4 kašike hladne vode, pustite da odstoji 10 minuta pa onda ga otopite na tihoj temperaturi ili u mikrotalasnoj na 10 sekundi. Prvo malo krema dodajte u otopljen želatin, zatim sve umešajte zajedno i prelijte preko spremljene podloge. Neka odstoji tako spremljen kolač oko sat vremena.
Na kraju pospite mleveni kokos po torti.
Prijatno!
Pročitaj još:
Probala sam tufahije bez JABUKA i odmah tražila recept kuvaru! Probajte i vi ovaj bosanski desert
Da trpeza zamiriše na pravo domaćinstvo: Recept za savršene ćufte!
Jednostavna i slatka: Bajadera po bakinom receptu idealna za prazničnu trpezu!
Uspešno ste se prijavili