Mi vam poklanjamo recept za kokos tortu koji će vas sigurno oduševiti. Javite nam kako je ispao kolač, kad napravite!
Sastojci
KORE:
8 belanaca
250 g šećera u prahu
250 g kokosa
20 g brašna
FIL:
40 g C pudinga od kokosa
600 ml mleka
250 g margarina
200 g šećera u prahu
1 Dr. Oetker vanilin šećer
OSTALO:
6 kašičica tamnog eurokrema
malo kokosa za ukrašavanje
200 ml slatke pavlake
Način pripreme
PRIPREMA KORA
Prvo umutite belanca i postepeno dodajte šećer u prahu.
Na kraju dodajte kokos i brašno, i mešajte dok se smesa lepo ne sjedini. Dno kalupa obložite masnim papirom i salijte smesu.
Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta, i na kraju proverite čačkalicom da li je dobro pečena kora.
Ohladite koru i podelite je na dva dela.
Svaku koru malo poprskajte sa mlekom.
PRIPREMA FILA:
Puding pomešajte sa malo mleka, ostatak mleka nastavite da kuvate.
Kada se mleko skuva ubacite C puding od kokosa i kuvajte ga dok ne postane gusta smesa.
Ohladite puding.
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu i Dr. Oetker vanilin šećerom. Na kraju smesu sjedinite sa pudingom.
SLAGANJE:
Kora – omekšani eurokrem – fil
Kora – omekšani eurokrem – fil
Površinu torte ukrasite kokosom, a ivice torte premažite slatkom pavlakom! Prijatno!
Uspešno ste se prijavili