Ovo je period prehlada i virusa pa s tim u vezi, najbolje bi bilo kada biste svom organizmu pomogli pravilnom i kvalitetnom ishranom.
Opšte je poznato da su supe korisne i dobre za svako doba godine i svako stanje organizma, ali ukoliko su vam dosadile unesite neke promene.
Napravite sebi i najbližima potaž od koga zastaje dah, kašastu supu koja je puna zdravih supstanci i vitamina.
Potaž od celera, jabuke i lešnika

Foto: Profimedia
Potrebno je:
Pola šolje maslinovog ulja
Dva crna luka
Jedan veći koren celera
Četiri crvene jabuke
200 grama prepečenog lešnika
Majčina dušica
Sveži ren
List žalfije
Priprema:
Zagrejte ulje u većoj šerpi i izdinstajte luk. Isecite celer na komade i dodajte u tu šerpu, prelijte ga vodom i kuvajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Nakon toga dodajte oljuštene jabuke, list žalfije, štap celera, 150 grama lešnika i sve to prelijte vodom. Sve to kuvajte oko 20 minuta na tihoj vatri.
Kada bude gotovo izvucite list žalfije i potaž umutite ručnim mikserom.
Spremljen potaž možete da ukrasite preostalim lešnikom, majčinom dušicom i renom po ukusu.
Prijatno!
Pročitaj još:
Dinamika na stolu, drama u tanjiru: Dekorišite vaša jela uz praktične saveta jednog šefa kuhinje
Do sada ste sigurno to pogrešno radili: Ovako se pravilno slažu namirnice u frižideru
Za lepši san i mirna jutra: Od ovih namirnica se bolje spava!
Uspešno ste se prijavili